cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 28°
34°

Els ajuntaments de les Balears reclamen la derogació de la Llei Montoro

Imatge de la celebració de l'executiva de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB).

07-04-2018 | FELIB

L'executiva de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ha signat un manifest on es demana «una nova Llei de Règim Local que reforci l'autonomia local en matèria de prestacions de serveis, amb un finançament just i més participació ciutadana».

A més els ajuntaments exigeixen que el nou sistema de finançament autonòmic «es reformi de forma conjunta amb el sistema de finançament local i que es dotin d'estabilitat, rigor i recursos les competències transferides als municipis. I finalment insten al Govern de l'Estat a derogar la Llei orgànica 2/2012 del 27 d'abril d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera i la Llei 27/2017 del 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local».

La FELIB, en nom de tots els ajuntaments volen recordar que «són les administracions més properes als ciutadans, les més democràtiques, i les que coneixem millor les necessitats de la gent». «El deute municipal, fins i tot en els pitjors anys de crisi econòmica, ha estat el més contingut d'entre totes les administracions tot tenint en compte que s'han assumit competències que no són municipals», ha explicat el president Joan Carles Verd, durant l'executiva.

Verd ha assegurat que la llei orgànica 2/2012 de racionalització i sostenibilitat financera de l'administració local «ha suposat a la pràctica el segrest dels estalvis dels ciutadans, ha limitat les competències locals i ha intervingut l'autonomia dels ajuntaments».

Per aquest motiu els representants municipals consideren que el Decret Llei aprovat pel Consell de Ministres per reinvertir els superàvits de 2017 sense necessitat d'aprovar els pressuposts generals «no compleix les expectatives».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

És important remarcar això que es deute municipal siga es més contengut; també s'ha d'insistir que és s'estatal es més desbocat. Quantes vegades es nacionalisme (espanyol) ha repetit que ses autonomies i ses municipalitats són un pou sense fons! I aquestes ferestes lleis estatals contribueixen no poc a estendre aquesta impressió d'inutilitat de ses administracions properes, aquelles que, no és casualitat, et parlen molt més freqüentment en sa mateixa llengua que hem heretat des nostres avantpassats

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris