cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 29°
29°

Les famílies amb estudiants fora de l’illa es podran beneficiar de deduccions en la Renda 2017

04-04-2018

La campanya de la Renda 2017 comença aquest dimecres amb algunes novetats. Entre d’elles, les deduccions fiscals per estudis. A partir d’ara, les famílies es podran aplicar una deducció de 1.500 euros si tenen descendents cursant estudis superiors fora de Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera, sempre i quan aquests estudis no s’ofereixin a l’illa de residència habitual.

La Llei de Pressupost 2018 fa possible aquesta proposta de Més per Menorca i Gent per Formentera, que estava inclosa en els Acords pel Canvi, que forma part també dels Acords per Menorca, i que va ser millorada amb esmenes a la citada llei, presentades pels dos grups.

Es tracta d’una mesura a favor de les famílies, que serveix per a compensar el cost d'insularitat i que aposta per la formació dels nostres estudiants.


Com es calcula la deducció?

S’estableix una deducció de 1.500 euros, per cada descendent que depengui econòmicament del contribuent i cursi, fora de l’illa de l’arxipèlag balear en què es trobi la residència habitual del contribuent, estudis universitaris, ensenyaments artístics superiors, formació professional de grau superior, ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny de grau superior, ensenyaments esportius de grau superior o qualsevol altre estudi que, d’acord amb la legislació orgànica estatal en matèria d’educació, es consideri educació superior, amb el límit del 50% de la quota íntegra autonòmica.

La quantia de la deducció és de 1.600 euros per als contribuents amb una base imposable total inferior a 18.000 euros en tributació individual o a 30.000 euros en tributació conjunta, amb el límit en tot cas del 50% de la quota íntegra autonòmica.

La deducció s’aplica a la declaració de l’exercici en el qual es comença el curs acadèmic.

A l’efecte d’aplicar aquesta deducció, només es poden tenir en compte els descendents que, al seu torn, donen dret al mínim per descendents que regula l’article 58 de la Llei 35/2006.

Si els descendents conviuen amb dos o més ascendents i aquests tributen de manera individual, la deducció s’ha de prorratejar per parts iguals en la declaració de cada un.

Aquesta deducció no és aplicable en els casos següents:
a) Quan els estudis no completin un curs acadèmic o un mínim de 30 crèdits.
b) Quan hi hagi oferta educativa pública a l’illa de residència, diferent a la virtual o a distància, per fer els estudis que determinin el trasllat a un altre lloc per cursar-los.
c) Quan la base imposable total del contribuent en l’impost sobre la renda de les persones físiques de l’exercici sigui superior a 30.000 euros en tributació individual o a 48.000 en tributació conjunta.
d) Quan el descendent que genera el dret a la deducció obtengui durant l’exercici rendes superiors a 8.000 euros.”

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Molt malament!, fa dervers d'un any

En canvi els segurs sanitaris privats, que descongestionen les consultes de la sanitat pública i estalvien molts doblers al Govern, no desgrava ni un euro.
Pareixen les deduccions del PP.

Valoración:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris