cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 29°
29°

Jubilats per Mallorca: «PSOE, MÉS i Podemos han desprestigiat la nostra llengua»

03-04-2018

Jubilats per Mallorca ha fet públic un dur comunicat en el que afirma que «Bauzá va perseguir la nostra llengua però no va aconseguir desprestigiar-la, PSOE, MÉS i Podemos sí que han aconseguit desprestigiar-la». L'entitat recorda que «han suprimit el requisit de coneixement de la nostra llengua per accedir a la sanitat pública, no perquè pensin que la llengua no tengui importància, ja que els de la Unió Europea hauran de continuar acreditant el requisit de coneixement del castellà per poder presentar-se a les oposicions de sanitat (per molt bons professionals que siguin), ans perquè pensen que la que no té importància és la pròpia d'aquest territori, segons la defineix l'Estatut d'Autonomia i el diccionari de la RAE».

L'organització de jubilats acusa el Govern de mentir: «Diuen que no han llevat el requisit perquè els opositors hauran d'obtenir-lo abans de dos anys d'haver guanyat les oposicions: Saben que estan mentint» i afegeixen «ja ho reconeixen quan diuen que no podran perdre el lloc de feina, però que no podran fer carrera si no l'obtenen: Saben que menteixen».

No només això, Jubilats per Mallorca acusa els partits progressistes de saber que actuen il·legalment: «Saben que actuen contra la Llei de Normalització Lingüística que és de categoria superior a un decret. Saben que actuen contra la nostra gent. Saben que gent de tot l'Estat, de tota Hispanoamèrica i de tota la Unió Europea podrà fer la competència als joves que han estudiat a les Illes Balears i als no tan joves que han fet l'esforç de reciclar-se i que veuran els llocs de feina de la sanitat d'aquí ocupats per incompetents incapaços d'entendre una de les dues llengües en les quals tenim el dret d'exigir esser entesos per l'administració pública».

Els Jubilats reparteixen crítiques a dreta i esquerra: «Que PP i Ciudadanos eren agents colonitzadors al servei del gran capital ja ho sabíem, ara hi haurem d'afegir PSOE, MÉS i Podemos» i denuncien els «pocavergonyes que continuen protestant contra el 'requisit inexistent', després d'haver aconseguit el seu objectiu de fer desaparèixer la necessitat de conèixer la llengua de mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers, per accedir a la sanitat pública de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, amb l'argument aquell de 'mallorquí sí, català no, quan saben que llevant el requisit de coneixement del català a les Illes Balears, allò que recularà no serà el barceloní, ni el lleidatà, ni l'empordanès, allò que recularà serà el mallorquí, el menorquí, l'eivissenc i el formenterer».

«També denunciam els professionals sanitaris tan incompetents que no saben (o fan com si no sabessin) que la comoditat expressiva del pacient i el fet de poder entendre i fer-se entendre fàcilment pel professional que l'atén, és un element important en el camí cap al recobrament de la salut» expliquen i afegeixen: «denunciam els 'embulladors de fil' que escampen l'argument que allò important és tenir bons professionals mèdics, com si el coneixement de la llengua en què molts dels seus pacients es troben més còmodes no fos una de les coses que els bons professionals de la medicina no tenen en compte i com si no sabessin que per a cobrir les places que sortiran a concurs hi ha moltíssima gent qualificada que sí que és lingüísticament competent».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Actueu amb lògica, fa dervers d'un any

Els polítics de MÉS haurien de pensar que si no escolten les demandes dels seus votants, però es dediquen a satisfer als espanyolistes, tanmateix aquests darrers no els votaran a ells i perdran els vots dels seus. I no just no els votaran, sinó que tampoc molts d'aquests deixaran de parlar malament d'ells. Que mirin un pic els comentaris que fan als diaris, i veuran el "carinyo" que els professen els espanyolistes.

Valoración:7menosmas
Per manoletin, fa dervers d'un any

Se entiende que está gente habla por todos los jubilados de toda Mallorca....

Valoración:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris