cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 27°
29°

Els embassaments estan al 98,63% de la seva capacitat

26-03-2018

Les intenses pluges d’aquest cap de setmana han permès en poc més de dos dies recollir 3,25 Hm3 d’aigua i augmentar el nivell dels embassaments fins al 98,6%, segons ha comunicat Emaya.

Recordem que dijous passat els nivell dels embassaments era del 70,6%. Per tant en dos dies han augmentat un 28%, el mateix que en els darrers 3 mesos (a finals de desembre estaven al 40%).

Concretament aquest dilluns l’embassament del Gorg Blau es troba al 98,6% de la seva capacitat, ha augmentat 4,2 metres des de dilluns passat i manquen 0,4 m per arribar a la cota màxima. En el cas de Cúber, es troba al 101,9%, ha augmentat el seu nivell 2 metres des de dilluns passat, vessant aigua per sobre la presa cap al torrent d’Almadrà. Aquest diumenge es va donar avís als serveis d’emergències d’aquest vessament, per si es considerava oportú comunicar-ho a excursionistes, propietaris i altres institucions.

La pluviometria en aquesta zona ha estat el cap de setmana de 290 litres per metre quadrat. Aquest dilluns encara hi ha neu als cims que es preveu que es fondrà aquests dies.

Per tal d’aprofitar aquesta aigua, ha començat aquest dilluns mateix l’extracció dels embassaments, posant en marxa la planta de potabilització de Lloseta i aportant a la xarxa de distribució 350 litres per segon d’aigua.

Així mateix, les fonts que abasteixen Palma estan brollant (font de la Vila, de Mestre Pere i d'en Baster) aprofitant el cabal màxim que permet el tractament d’aquesta aigua, 540 litres per segon.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris