algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
27°

L’Obra Cultural Balear demana la retirada de l'actual redactat del Decret de català a la sanitat

20-03-2018

L’Obra Cultural Balear (OCB) demana al Govern que retiri el Decret de català a la sanitat -ara que encara no s’ha aprovat-. L’entitat recorda que el dret a ser atès en català per part dels funcionaris públics està recollit a l’Estatut d’Autonomia, a la Llei de normalització lingüística i a la Llei de funció pública.

És per aquest motiu que l'OCB troba «imprescindible» que el català quedi com a requisit d’accés a les oposicions. A banda, tal i com està redactat l'actual esborrany, «es poden generar situacions d'inseguretat jurídica que caldria evitar». Des del punt de vista de la seguretat jurídica, «és preferible exigir el català d’entrada, per a poder accedir a la funció pública, i dissipar així qualsevol perill que aquest decret acabi als tribunals».

L'entitat ha explicat que el text que es pretén aprovar «comporta un tractament discriminatori per part de l’administració cap als catalanoparlants i persones que desitgen emprar la llengua pròpia de les Balears, que passen a ser tractats com a ciutadans de segona». A més, «suposa un tracte distint al que tenen la resta d’àrees de l’administració, la qual cosa fa que la sanitat quedi com un cos estrany».

Quant al nivell exigit, l’OCB considera que el Govern s’hauria de regir per l’opinió dels experts –en aquest cas, la Universitat de les Illes Balears– i que no hauria de fer «diferències entre els diversos cossos de funcionaris». Finalment, l’OCB exigeix al Govern d’Armengol i a l’IB-Salut que actuïn davant de la «il·legalitat i anormalitat que es produeix a la majoria de centres de salut de les Illes Balears, on la cartelleria és exclusivament en castellà».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

En algun cas sa cartelleria pot estar en castellà i en anglès ("Espere su turno" / "wait yout turn" marcat damunt es trespol des centre de salut de Vila a sa capital eivissenca)

Valoració:4menosmas
Per No en el meu nom, fa mes de 2 anys

A veure si el govern escolta la ocb i a moltíssims mallorquins/es i és limita a complir L'estatut i les lleis que ja estan vigents i no modifica res per as la sanitat.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris