muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Les Balears registren la taxa més gran de grip des de 2006

Les Balears van registrar en la setmana entre el 22 i 28 de gener la taxa de grip més elevada des de l'any 2006.

E.P.

Les Balears van registrar en la setmana entre el 22 i 28 de gener la taxa de grip més elevada des de l'any 2006, amb un total de 230,63 casos per cada 100.000 habitants, segons les dades recollides per la Xarxa Sentinella de grip.

La Conselleria de Salut ha indicat aquest divendres que entre el 26 de gener i el 2 de febrer els metges de família han diagnosticat 1.615 casos de grip.

Així mateix, entre aquest període els hospitals públics i els serveis d'urgències d'atenció primària han atès un total de 25.484 urgències, 2.998 menys més que la setmana anterior; 7.564 d'elles es van atendre als hospitals de la xarxa pública i 17.920, en les urgències d'atenció primària.

De les urgències hospitalàries, un 13,29% han requerit ingrés, un percentatge lleugerament superior al registrat la setmana anterior, quan va ser del 12,69%.

La taxa registrada entre el 15 i 21 de gener, considerada de «nivell alt», va anar de 205,47 casos, mentre que la de la setmana passada s'ha elevat a nivell «molt alt».

Lluita contra el virus

En les últimes setmanes, s'han reforçat l'Atenció Primària de Mallorca amb un equip de metges, infermeria i conductors per a l'atenció a domicili en cadascun dels tres SUAPS de Palma (Escola Graduada, s'Escorxador, Son Pisà).

A Menorca s'han reforçat els equips de primària amb tres facultatius i una infermera en medicina interna de l'Hospital Mateu Orfila, mentre que a Eivissa i Formentera es preveu la contractació d'un metge i una infermera a partir de l'1 de febrer.

Des de la Conselleria han recordat a la població que davant una urgència lleu «acudeixin als serveis d'urgència dels centres de salut, deixant així les urgències dels hospitals per als casos més greus».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris