cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
22°

Els veïnats i el GOB alerten la UNESCO sobre el projecte «Petit Deià» amb una carta

30-01-2018

El GOB i el veïnats de Deià han enviat aquest dimarts una carta al Secretariat del Comitè del Patrimoni Mundial advertint de com nous desenvolupament urbanístics, com «Petit Deià», a sòls urbans o urbanitzables que encara resten al municipi poden afectar de forma molt negativa la Serra de Tramuntana.

Recordem que aquest espai natural va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO el més de juny de 2010 i l'activació d'aquestes urbanitzacions podria implicar la pèrdua d’aquest segell. L’informe ICOMOS que avaluava la candidatura ja esmentava: Les pretensions urbanístiques continuen sent una amenaça per al bé proposat. Cal recordar a l'Ajuntament, Consell i Govern que la declaració implica el compromís i la responsabilitat de preservar i conservar el patrimoni natural i cultural de la Serra al màxim nivell.

L’escrit del GOB i dels veïnats de Deià vol prevenir aquest organisme internacional. Així, part de la documentació remesa fa referència als antecedents contra aquest projecte que ja, des de 1991 el GOB ha anat desenvolupant, així com les gestions fetes en els darrers mesos. Igualment s'adjunta una carta dels veïns del municipi on es transmet la situació i pressió real que es viu actualment al municipi i un plànol amb el sòl urbanitzable susceptible encara de ser desenvolupat al municipi.

Segons han informat, la promotora Mar Capital, especialitzada en habitatges de luxe, projecta un «poblet» amb un total de 21 cases de diferent grandària i format en una zona del Clot de Deià. El desenvolupament d'aquest i altres projectes que serien susceptibles de desenvolupar-se en determinades àrees del municipi si no es procedeix a la seva desclassificació, podrien comprometre els valors pels quals la Serra va ser declarada al 2010 Patrimoni Mundial de la Humanitat com a Paisatge Cultural.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris