cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
22°

Els ciutadans poden opinar sobre els projectes de la Reserva Marina de sa Punta de sa Creu i d’Eivissa-Tagomago

27-08-2015

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha obert, fins al 13 de febrer, el procés de consulta pública prèvia a la redacció dels dos decrets pels quals s’estableixen la Reserva Marina de sa Punta de sa Creu a Formentera
i la Reserva Marina de la costa nord-est d’Eivissa-Tagomago i s’hi regulen les activitats d’extracció de flora i fauna marina i les activitats subaquàtiques d’ambdues localitzacions, a més d’establir quotes de captura. La creació d’aquestes noves reserves marines produirà un increment substancial de les poblacions de peixos comercials dins la reserva marina i els seus voltants, cosa que afavorirà el sector pesquer artesanal de Formentera i Eivissa i les activitats econòmiques relacionades amb l’observació dels peixos i la pesca recreativa de superfície.
 
Hi ha tres processos més de consulta prèvia oberts en matèria de pesca. En el primer, també fins al 13 de febrer, els ciutadans poden opinar sobre el projecte de decret pel qual s’estableix un pla de gestió per a la pesca de la llampuga a les aigües interiors del litoral de les Illes Balears, atès el desfasament de la normativa autonòmica actual i per millorar la gestió amb un òrgan que disposaria de representants de tots els sectors involucrats.
 
El segon és sobre el Projecte d’ordre per la qual s’estableix una nova zona de producció de mol·luscs bivalves i altres invertebrats marins a Mallorca davant la petició d’algunes persones de reprendre aquesta pràctica de marisqueig professional que va desaparèixer a Mallorca a principi de segle. Com que l’extracció només es pot dur a terme a zones de producció legalment establertes, s’ha decidit iniciar els tràmits per reobrir una de les zones de producció que ja existia, l’anomenada costa sud de Mallorca.
 
El darrer procés de consulta prèvia en matèria de pesca, sobre l’elaboració d’un projecte de decret pel qual s’estableix un nou pla de gestió pluriinsular per a la pesca amb arts de tirada tradicionals en aigües de les Illes Balears per adaptar-lo a la normativa comunitària, és obert fins al 5 de febrer.
 
En aquests processos de participació pública, que el Govern va establir mitjançant una llei l’octubre de 2015, s’obre a la població la possibilitat de fer aportacions de manera telemàtica, prèviament a l’elaboració de l’esborrany oficial del projecte, per mitjà del Portal de participació ciutadana (<http://participaciociutadana.caib.es>). Amb aquesta finalitat, es posa a l’abast de les persones interessades un document sobre els problemes que es volen solucionar amb el nou text normatiu, la necessitat i l’oportunitat d’aprovar-lo, els objectius, i les possibles solucions alternatives, regulatòries i no regulatòries, que es consideren adequades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris