nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
28°

El Pi reclama eliminar la «liberalització» de les rebaixes comercials

El Pi reclama tornar a les dues temporades de rebaixes.

dBalears/Arxiu

Proposta per les Illes (El Pi) ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en el Parlament per tal de recuperar a la Comunitat Autònoma les dues temporades tradicionals de rebaixes: una a principis d'any i l'altra a l'època d'estiu.

El partit, d'aquesta manera, vol tornar a la situació prèvia a la liberalització de les rebaixes aprovada per un Reial Decret Legislatiu a 2012. Segons el diputat d'El Pi Josep Melià «els cinc anys acumulats d'experiència en l'aplicació d'aquesta liberalització no han suposat donar més dinamisme a l'activitat comercial, ni ha significat un augment del consum».

Més aviat, segons Melià «aquesta mesura el que ha generat és una gran confusió entre els clients i consumidors i han llevat tota la càrrega d'incentiu que tenien tradicionalment les rebaixes, que han acabat perdent força. L'efecte crida que tenien les rebaixes ha desaparegut».

El Grup Parlamentari d'El Pi considera que, en uns moments de recuperació econòmica, resulta pertinent la possibilitat que les comunitats autònomes «puguin recuperar la capacitat per establir períodes de rebaixes, ja que és una fórmula que pot fomentar les vendes comercials, el consum intern i l'ordenació econòmica de les empreses a través de la sortida d'estocs».

La PNL presentada vol també que es modifiqui la Llei 7/1996 d'ordenació del comerç a la menuda per tal que la duració de cada període de rebaixes «sigui com a mínim d'una setmana i com a màxim de dos mesos, d'acord amb la decisió de cada comerciant, dins de les dates concretes i el règim jurídic que fixin les comunitats autònomes competents».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 2 anys

Jo també ho trobo, amic o amiga t.

Valoració:1menosmas
Per t, fa mes de 2 anys

i si demanassim d,un p vegada,poder comandar a ca nostra,i no fer nomès de gestorìa sucursal???? PER AIXÒ NO ES DEMANA PERMÍS.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris