cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Les Balears patiran una retallada de 67 milions d'euros per part del Govern espanyol

04-04-2016 | Zipi

El Govern ha manifestat aquest dimecres el seu rebuig a la retallada de 67,3 milions d'euros aplicat pel Ministeri espanyol a les Balears en l'aportació del finançament per 2018 respecte a les quantitats que el mateix Ministeri d'Hisenda i Funció Pública havia compromès al juliol i que s'han incorporat als pressupostos autonòmics del 2018.

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha qualificat aquesta decisió «d'injusta» i ha criticat la «pressió» que vol exercir el Govern espanyol sobre les comunitats autònomes, «malgrat el cost social que implica, atès que perjudica la prestació de serveis públics fonamentals a la societat».

«Ara més que mai és necessària la reforma urgent del model de finançament autonòmic per obtenir una major autonomia fiscal i reduir la dependència financera del Govern de l'Estat», ha afegit Cladera. Cladera ha rebutjat aquesta «maniobra política» del Ministeri d'Espanya cap a les comunitats per intentar obtenir «suport dels grups polítics per a l'aprovació d'uns nous pressupostos de l'Estat per al 2018».

Des de la conselleria, han explicat que el Ministeri espanyol d'Hisenda i Funció Pública ha comunicat els nous imports dels lliuraments a compte dels recursos del sistema de finançament autonòmic de 2018, els quals suposen per a les Balears una reducció de 67,3 milions.

Segons han criticat, Madrid justifica les variacions en l'actual situació de pròrroga dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2017 i mentre no sigui possible aprovar uns nous pressupostos per al 2018. En concret, els lliuraments a compte comunicats aquest dimarts, sota l'argument de la pròrroga dels pressupostos estatals, es redueixen a 1.712 milions d'euros, la qual cosa suposa una retallada de 67,3 milions en relació als 1.779 milions de l'aportació per aquest concepte.

El Ministeri espanyol, en canvi, manté la previsió de 778 milions corresponent a la liquidació del pressupost del 2016. D'aquesta manera, la previsió de recursos del sistema de finançament a rebre per part de les Balears en 2018 passa a ser de 2.490 milions, una reducció del 2,6% respecte a la xifra de 2.558 milions comunicada al juliol de l'any passat i considerada en la Llei de pressupostos de la Comunitat ja aprovada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No son crosteres, fa dervers d'un any

"Castella mos roba"s'ho faci mirar, perque vostè rsvriu unes coses molt rares.

Valoración:0menosmas
Per A prendre!, fa dervers d'un any

I per què la ciutadania no els retalla els imposts?
Simplement, no els pagam!

Valoración:1menosmas
Per Pragmàtic, fa dervers d'un any

I la Sra Prohens que en diu de tot això? A n,'aquesta Sra. Els ciutadans que vivim a Mallorca l'importen una bleda!

Valoración:2menosmas
Per A CALLAR!, fa dervers d'un any

El que hem de fer és partir, constituint el nostre propi estat
Son doblers nostres, els que ens prenen, i noltros no som inferiors a ningú, però molt menys als aprofitats que viuen penjats de la nostra esquena.

Valoración:8menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any

Més que una decisió injusta, jo li diría "cabronada" com cada any, ens seguiran fent "sa massa i és cuarot" mentras, és PPartit d'aquest bon Sr. enGurtels, Lezos,Púnicas, Canal Isabel II,Fundescamp, Taulas, Formula I, Calatravas i Palma Arena, i el sumsum corda, han anat buidant les arcas públicas, els supositoris son per nosaltres, i els espanyols que no xupan de la mamella i tots és PPardals encara els fan manbelletes, si aquest poder faxista-franquista no desapareix, no surarem mai.
Cada any és la mateixa història, seguiu votant PP "que Esppaña va bien" més vos ne mareixeu. I nosaltres per herbas mollas també, plantau cara a l'expoli d'una vegada.
Salut i República.

Valoración:10menosmas
Per "Castella mos roba", fa dervers d'un any

Una mesura eficaç seria renunciar a finançar la sanitat i passar la competència a l'estat central.

Els mallorquins no saben manejar els castellans, com millor se faci serà sempre pitjor.

Deixar que els castellans "torein" la sanitat.

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris