nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Els CDR de Mallorca es reuneixen per primera vegada, a Manacor

Els Comitès de Defensa de la República de Mallorca s'han trobat per primera vegada, i ho han fet a Manacor, on han celebrat una assemblea seguida d'una paella vegana.

Uns seixanta representants dels CDR de Palma (Canamunt, Bons Aires i Pere Garau), UIB, Alaró, Santa Maria, Puigpunyent, Galilea, Sineu, Inca, Manacor, Binissalem i Llubí s'han reunit per a posar en comú «objectius i estratègies de funcionament».

Els CDR de Mallorca han consensuat que són «un moviment popular d'assemblees locals, de barri i de pobles de Mallorca, formades per un conjunt de persones a títol individual, amb l'objectiu de defensar el dret a decidir del poble català i per la construcció de la República». Així mateix, han explicat, a través d'un comunicat, que neixen «de la necessitat d'estar organitzats davant d'un escenari de vulneració de drets i llibertats democràtiques per part de l'Estat i del revifament del feixisme».

Els CDR consideren que correspon «a la ciutadania i a les organitzacions populars organitzar-se en la defensa 'poble a poble' i 'barri a barri' de les llibertats democràtiques i combatre les amenaces i coaccions de l'Estat espanyol».

Val a dir que, durant les darreres setmanes, s'han multiplicat els comitès creats en nombroses localitats de Mallorca, al mateix temps que s'han ampliat les activitats i coordinades diverses accions: concentracions, debat polític al carrer, difusió d'informació, etc.

Els CDR han parlat a Manacor d'organització interna i de les properes activitats que es duran a terme fins a finals d'any.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 2 anys

Hi ha diversos CDR,però són molt poca gent.A Mallorca, segons una recent enquesta, el 71% de la població-contra un 13%- rebutja la integració en uns PPCC polítics. Una altra cosa és la nació cultural, però no ho fiquem tot en el mateix sac.Cal no ignorar la realitat.

Valoració:0menosmas
Per #numero11, fa mes de 2 anys

Sóc molt orgullós que el país on jo passava les vacances els últims vint anys, on commençava aprendre’l català per a treballar desprès a Catalunya, ara formen els CDR. Demostra la voluntat de defensar la construcció d’una república més social i democratica.
Amb molt de gust tornaré a un país així.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris