niebla
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

La resposta de Vueling després d’expulsar de l’avió dues dones per xerrar en català

Dues setmanes després que la companyia aèria (Vueling) expulsàs dues menorquines de l’avió per haver volgut parlar en català en un vol Barcelona-Menorca, Vueling ha donat una resposta a les reclamacions de les passatgeres. Segons informa la companyia, «és la nostra obligació fer les notificacions de seguretat en castellà i anglès» i que «els passatgers han de seguir les instruccions de la tripulació». Per tant, «la seva petició no pot ser atesa».

La resposta de Vueling, segons ha tengut accés VilaWeb:

«Confirmem la recepció de la seva reclamació en relació amb l’incident ocorregut en el vol VY3716 de Barcelona a Maó el passat dia 11 de novembre.

Abans d’informar-la sobre la resolució de la seva reclamació, ens agradaria compartir amb vostè el fet que Vueling compta amb un Certificat d’Operador Aeri (AOC) que atorga l’Aviació Civil Espanyola. En aquest marc, és la nostra obligació fer les notificacions de seguretat en castellà i en anglès.

Com companyia aèria amb seu a Barcelona tenim una clara sensibilitat lingüística cap a totes les llengües oficials, entre les quals es troba el català. Intentem, sempre que ens és possible, que les tripulacions basades a Barcelona parlin i atenguin als nostres passatgers en català.

En relació a la seva reclamació i una vegada recopilada la informació sobre el que va succeir, hem d’indicar-li que la seva petició no pot ser atesa en tant que, d’acord amb la normativa vigent en terminis de seguretat en vol, els passatgers han de seguir les instruccions de la tripulació en tot moment, especialment aquells que estan asseguts a la sortida d’emergència, i que no va succeir en el seu cas.

La denegació d’embarcament per part de la màxima autoritat en vol, el comandant, està contemplada en els protocols internacionals aplicables de l’aviació comercial i no comporta cap dret a compensació econòmica.

Atentament».

Notícia relacionada

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estornell, fa mes de 2 anys

Com quedam? Les passatgeres o no varen seguir els protocols de seguretat com diven ara o varen faltar al respecte a la hostesa com varen dir de tot d'una.

La senyora menorquina de més edat no es va negar a colocar la làmina on li manava la hostesa, va dir que ho faria més tard! I l'altra dona sols va defensar-la davant l'excés de zel lingüístic (que no de seguretat) de la hostesa. Per tant, me pareix que Vueling ha donat una excusa de mal pagador.

Valoració:12menosmas
Per yuan, fa mes de 2 anys

venga que ya casi somos independientes jjajaajaj: 7413

Valoració:-1menosmas
Per t, fa mes de 2 anys

els illencs,no som més que extracció económica,també a favor de vueling.Amb la independència d,una part del païs,del principat,començarem a ser respectats a ca nostra.AMB LA INDEPÈNDENCIA DEL PAÍS SENCER,el respecte que ens mereixem,també será sencer.

Valoració:14menosmas
Per Idò sí., fa mes de 2 anys

Està vist que la pretensió de la senyora que duia una làmina per a enquadrar i volia posar-la a damunt de l'equipatge dels altres passatgers perquè no s'arrugàs, amb la seva forassenyada pretensió afectava la seguretat del vol, i per això, l'hostessa es veié obligada a parlar-li i no.admetre altre idioma que no fos el castellà. La passatgera, caparruda, continuà parlant-li en català, i per això hi hagué d'intervenir el comandant de l'avió i treure a defora aqueixa i l'altra passatgera que sortí en defensa de la primera, deixant-les a terra totes dues per posar en perill la vida de tantes persones. Més se'n mereixien! La seguretat a davant tot!

Valoració:-12menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 2 anys

"Tenim una sensibilitat lingüistica" com sempre que ens pixan damunt ens volen fer creure que plou, i com era un fet molt greu i perillós per le seguretat, les tregueran afora, la supremacia espanyola és així d'educada amb gent gran."Honor i gloria a Vueling por la SSeguridat."
Salut i república,i com continuament ens demostran la seva estimació, encara els haurem de donar les gràcies, idó com diven ells, A.T.P.C.

Valoració:19menosmas
Per Maria Benejam Berger, fa mes de 2 anys

esper que el govern balear farà alguna cosa, per defensar els nostres drets llingüístics, o callarà i deixarà fer? s'hauria de veure si es pot canviar la concesió de l'exclusivitat dels vols a Menorca.

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris