nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

L'ASM condemna la persecució judicial del Govern legítim de Catalunya

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha comunicat que condemna l'empresonament del Govern català. Condemnen «enèrgicament la persecució judicial de què és objecte el Govern legítim de Catalunya per part de l'Estat espanyol», que ha culminat aquest dijous amb l'empresonament incondicional del vicepresident i set consellers i l'ordre de detenció del president Puigdemont i la resta del Govern.

«És inadmissible que en ple segle XXI un estat de la Unió Europea utilitzi la judicatura per privar de llibertat un govern elegit democràticament, pel fet d'haver fet un referèndum d'autodeterminació. Espanya vol esclafar per la força les ànsies de llibertat de Catalunya i l'únic que ha aconseguit és demostrar que disposa de la força bruta però no té la raó», han explicat.

Així, des de l'ASM volen expressar el seu suport al poble català en el seu camí cap a la llibertat i exigeixen a les democràcies europees i de tot el món que reaccionin i no es converteixin en «còmplices de la repressió» contra les nacions que volen decidir el seu futur.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per manoletin, fa mes de 3 anys

Para Transcriptor: me parece estupenda tu transcripción perrero hay muchos mallorquines que no se sienten catalanes tal como sucede en Cataluña donde muchos no se sienten españoles, si es malo obligar a estos catalanes a ser españoles es igual de malo imponer la catalanidad a los baleares. Que te sientes catalán? Estupendo, yo no me siento catalan, igual de estupendo.

Valoració:0menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 3 anys

--Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"


--Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)

“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.


--«Nosaltres els mallorquins, a grat o a desgrat, no som altra cosa que catalans de Mallorca, i Mallorca no és altra cosa que una illa catalana. Negar la catalanitat de Mallorca és la prova més evident que no es tracta d’altra cosa més que d’una manifesta i immotivada antipatia per Catalunya, que quasi tots acaben per confessar. Els prejudicis no són arguments». Antoni Salvà (1932)

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/258699


--"Els anys de la República van estar marcats, a Felanitx, per la forta personalitat de Pere Oliver Domenge, mallorquí de nació catalana, [...], independentista, militant de l’Esquerra Republicana Balear. I un gran alcalde. El 1908 l’apotecari Barceló just tenia vint-i-dos anys quan va publicar, al setmanari El Felanigense, això: “Sa olvidat [...] de que nostros avantpassats al peu dels documents oficials y seguit á la firma, posaven les següents paraules, Catalá de Mallorques, y dich que sa n’ha olvidat, perque de lo contrari no afirmaria qu’els mallorquins no som catalans, afirmació tant absurda com si jo ara digués qu’els mallorquins no som llatins.”


Però el text més conegut de Pere Oliver sobre la qüestió nacional és la conferència que pronuncià el 1916 en el Casal Catalanista de Sants ‘els Segadors’, publicada anys després amb el títol La catalanitat de les Mallorques. En aquella ocasió l’apotecari felanitxer apostrofà els catalans del Principat amb les paraules següents: “Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, a la pròpia valor social, les xamoses Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora.”


http://joancalsapeu.wordpress.com/2011/04/14/el-felanitx-republica-de-pere-oliver-domenge/

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris