cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 23°
34°

El Govern actua enguany en 30 km de torrents, els mateixos que els dos darrers anys del PP

Les dues darreres setmanes, la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha duit a terme les tasques de neteja i manteniment dels torrents de Fornalutx i de Sóller.

Enguany s’han executat 43 actuacions, a 14 municipis, en què s’han netejat 30 km en total, els mateixos que els dos darrers anys de la legislatura passada. Aquestes actuacions s’han fet als punts més conflictius de la xarxa de torrents que es varen identificar a les inundacions de desembre de 2016 i gener de 2017, i seran on continuaran les tasques de neteja i condicionament, amb un nou contracte licitat per 2,42 milions d’euros per a 24 mesos.

Les previsions inicials eren que aquest contracte començàs al juliol. No obstant això, el Govern explica que factors externs han provocat un retard en la licitació: un mes a causa del recurs que va presentar el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Llevant contra les bases del contracte, un altre mes per la presentació de documentació administrativa incorrecta dels participants i un període superior a quinze dies perquè els licitadors justifiquin les baixes temeràries que hi han presentat.

La inversió efectuada per la Conselleria per a aquest concepte permetrà condicionar un 10 % de la xarxa de torrents cada any de manera que, si es continua a aquest ritme, d'aquí a deu anys es pot haver actuat a tota la xarxa.

El Govern ha explicat aquest dijous que el ritme d’actuacions als torrents s’havia aturat durant la legislatura passada. Durant el 2012, arran d’un Conveni amb el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient que s’havia aconseguit durant el darrer Pacte de Progrés, es varen fer actuacions a 230 km de torrents amb doblers de l’Estat, però es varen abandonar quan la neteja es va haver de fer amb pressupost propi; llavors es van netejar 2,26 km de torrents el 2013 i 34 km el 2014.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MIQUEL, fa mes de 3 anys

I TOTS ELS ALTRES TORRENTS QUE FA ANYS QUE NO HAN FET RES. PER EXEMPLE A SELVA CARRETERA DE MOSCARI ENTRE CANYES I BETZERS NO HI POT PASSAR NI UN MOIX, AVEURE SI SERA COM FA UNS ANYS QUE ES VA DESBOCAR I AFECTAR A QUASI TOTS ELS VEÏNS I DESPRES LA CONSELLERIA VA HAVER DE PAGAR TOS EL DANYS.
NETEJA JA..

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 3 anys

Torrent ... el braç beneit de la llei

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris