muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Detecten a Mallorca l’ús de xarxes de pesca prohibides des de 2002

136965

Caib

Palma Aquàrium i els tècnics de la Direcció General de Pesca i Medi Ambient han detectat l’ús de «xarxes de deriva» en les proximitats de les Balears, prohibides en aigües de la Unió Europea l’any 2002. Concretament, el 14 d’agost, el Grup Especial d’Activitats Subacuàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil va localitzar al nord-est de Mallorca un tros de xarxa amb dues tortugues marines joves adornades i mortes.

Segons un comunicat del Govern, els indicis feren sospitar els tècnics del Servei de Recursos Marins de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca que la xarxa en qüestió «no era un aparell convencional i que podia tractar-se d’una xarxa de deriva».

En aquest sentit, des de la institució han recordat que, a partir dels anys vuitanta, les xarxes de deriva, fins aleshores un aparell tradicional per a la captura de sardines, es varen convertir en «un problema medioambiental considerable» ja que s’escomençà a usar xarxes de malla ampla i de desenes de quilòmetres de longitud.

Aquestes grans xarxes de deriva varen provocar «un increment significatiu de la mortalitat incidental d’espècies protegides» i «la conseqüent inquietud internacional sobre l’impacte ambiental», han remarcat.

Per això, la reaparició d’aquestes xarxes en la costa de Mallorca ha demostrat que «es continua utilitzant en les aigües de la Unió Europea i que l’actual marc legislatiu presenta deficiències».

L’arxipèlag de les Balears constitueix una àrea de pesca individualitzada en el Mediterrani occidental, amb uns caladors que son explotats per una flota de característiques socioeconòmiques i tècniques particulars, compostes per 350 embarcacions, el 80 per cent de les quals són d’arts menors.

Els caladors de les Illes «són els millor conservats del Mediterrani espanyol» per això, el Govern ha reivindicat que «siguin tractats de manera independent de les regions peninsulars».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carles, fa mes de 3 anys

¿por qué están tan seguros de que son de la UE? ¿no pueden ser de algún país africano?

Valoració:0menosmas
Per PERE, fa mes de 3 anys

PREGUNTA:

Que lis faran als responsables, si son "pescats"?:

A- Posar-los una forta sanció

B- Dir-los: Por favor,OPERA no utilizar mas estas redes.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris