cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
21°

La serra de Tramuntana, podria deixar de ser Patrimoni Mundial?

Torrent de Pareis, situat en el municipi mallorquí d’Escorca.

E.P./Trivago

El responsable del Consell Internacional de Monuments i Llocs Històric-Artístics (Icomos), Angel Morillas, ha declarat aquest dissabte en un comunicat emès pel Centre Unesco de Mallorca que «podria estar en perill la permanència de la serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial».

L'expert ha visitat el torrent de Pareis i ha denunciat la quantitat de residus que hi ha. «Em sent avergonyit que prop d'un cartell d'Unesco Patrimoni de la Humanitat hi hagi un munt d'escombraries. Aquest cartell no es pot llevar, però sí que es pot fer un requeriment als responsables: o solucionen el problema o es podria revisar la certificació», ha manifestat Morillas.

Així mateix, el responsable de Icomos s'ha dirigit a l'Ajuntament d'Escorca i al Govern demanant que s'hi trobi una solució. «No es pot consentir ni un dia més, que se cerqui una solució ja, per part de l'Ajuntament d'Escorca i del Govern, duen des del mes de març amb aquest tema, amb les milers de persones que han passat per allí veient les escombraries, és un descrèdit total», ha afegit.

Categoria

Morillas va participar activament en la designació de la Serra el 2011 i ha insistit que «no correspon a la categoria del cartell els residus que té sota i al costat. Aquest cartell confon la gent. En aquest estat no té categoria de ser ni patrimoni nacional ni local».

A més, ha aclarit que «no cal arribar a cap extrem», però si la situació no millora, la Serra s'eliminaria de la llista de Patrimoni Mundial. «Si la denúncia la fem membres de Icomos, arriba al comitè del Patrimoni Mundial, que es reuneix i pot decidir posar aquest lloc en llista de llocs Patrimoni Mundial en perill», ha comentat.

Diferència de neteja

Pel que fa a les diferències en temes de neteja, Morillas ha insistit que «si fa uns dies ho van netejar, però torna a estar ple de residus, no han solucionat el tema definitivament i han de cercar una solució definitiva».

Finalment, Icomos és un organisme internacional fundat el 1965 per promoure la conservació, protecció, ús i millora dels béns patrimonials a tot el món i està integrat per professionals d'alt nivell, especialistes en la defensa i conservació del patrimoni històric cultural.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Amb més motiu caldria llevar es títol de Patrimoni de la Humanitat a Eivissa (no hi ha res més brut i caòtic que Eivissa) i ara no record que hagin fet un avís semblant

Valoració:0menosmas
Per Famoltapudor, fa mes de 3 anys

@Gustí. Pareix que així és.El que jo no entenc és que si es dediquen a protegir monuments i llocs historics, que fan ficant el nas díns un espai natural. I encara una altra: si tota aquesta moguda és per deixar malament el Govern del Pacte però sobre tot per poder ampliar la urbanització de Es Guix, valenta associació no gubernamental es aquesta.

Valoració:0menosmas
Per Gustí, fa mes de 3 anys

Icomos és la mateixa institució que demana la protecció del monòlit que hi ha a Sa Feixina?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris