cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Les ajudes al lloguer es poden sol·licitar des d'aquest dilluns

136261

Des d’aquest dilluns, 7 d’agost, i fins al 21 de setembre les persones interessades poden sol·licitar les ajudes al lloguer. Van dirigides als residents a les Illes Balears per al pagament del domicili habitual i que tenen uns ingressos iguals o inferiors a 22.365 euros la unitat familiar.

Les ajudes de lloguer formen part del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016 (prorrogat per a 2017), però és la Comunitat Autònoma la que les gestiona. Enguany dels 5,8 milions d’euros assignats a les Illes Balears (per distintes ajudes relacionades amb l’habitatge com lloguer, rehabilitació i regeneració urbana, entre d’altres), és el Govern qui decideix destinar 3 milions a les ajudes a lloguer, amb l’increment autonòmic de fins a 3.335.000 euros.

Fins a un 40 % de l’import del lloguer

En la convocatòria d’enguany, juntament amb les ajudes procedents de l’Estat, s’ha obert al mateix temps una convocatòria amb fons propis autonòmics per als residents a Eivissa i Formentera que tenguin lloguers d’entre 600 i 800 euros, degut al preu més elevat dels lloguers en aquestes dues Illes.

Així, els residents a Eivissa i Formentera que tenguin lloguers superiors a 600 euros i fins a 800 euros, amb fons autonòmics es paga el 40 % del lloguer, fins a un màxim de 3.000 euros anuals o 250 al mes. A Mallorca i a Menorca les ajudes per a lloguers de fins a 600 euros poden arribar a una quantitat anual màxima de 2.400 euros anuals o 200 al mes.


Objectiu: augmentar el nombre de beneficiaris

L’objectiu de la convocatòria de 2017 és incrementar el nombre de beneficiaris i també donar solució a la problemàtica que va evidenciar la convocatòria anterior per les condicions que fixa l’Estat espanyol i que no responen a les necessitats de les Illes Balears, que tenen uns preus de lloguer més elevats que a altres indrets de l’Estat.

En la convocatòria de 2016, la primera que va gestionar íntegrament l’actual Govern, es va incrementar un 89 % el número de beneficiaris de les ajudes, que foren un total de 1.478 (el 80 % de les sol·licituds presentades), respecte de 2015, quan hi va haver 785 beneficiaris.

Més informació al web www.habitatge.caib.es i al telèfon 900 780 000.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nolis, fa mes de 3 anys

El que haurien de fer és no deixar cobrar aquestes barbaritats als llogaters.
Es podria fer, per exemple, que quan qualcú volgués llogar un habitatge, hi hagués d'anar un inspector i li digués quin és el màxim que pot cobrar en funció de les condicions en què es trobés l'immoble. I si no ho complís, una bona multa.
N'hi ha molts que abusen, i, la veritat, la seves cases no valen el que en demanen ni aprop fer-hi.

Valoració:2menosmas
Per Ja ho val, fa mes de 3 anys

Això és per gent que ja paga lloguer o que se pot arriscar a pagar lloguer i demanar la subvenció. Però la gent que ho necessita més és la que no troba vivenda disponible o no es pot permetre pagar-la i necessitaria la subvenció en el mateix moment d començar a pagar el lloguer. Moltes families viuen estrets i de qualsevol manera amb els padrins pequè no poden pagar un lloguer.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris