cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Menys de l’1% dels nins nascuts al juliol a les Balears duen el cognom de la mare en primer lloc

La mare i un fill acabat de néixer.

E.P.

Un 99,7 per cent dels nins nascuts al juliol a les Balears mantenen la preferència del cognom patern, malgrat la reforma del Codi Civil que ja no prioritza els cognoms del pare enfront dels de la mare.

Segons dades del Ministeri de Justícia, les Balears es troben a la zona mitjana baixa de la taula de comunitats que prioritzen el cognom matern, en la línia de la Comunitat de Madrid, amb un 99,65% de nens que mantenen el cognom patern en primer lloc i Andalusia, en la qual un 99,64% dels nascuts al juliol mantenen la preferència del cognom del pare.

Per darrere, es troben Aragó amb un 99,76 per cent de bebès que tenen el cognom del pare en primer lloc, Castella i Lleó amb un 99,77 per cent, Murcia amb un 99,79 per cent i Navarra amb un 99,82 per cent. A Cantàbria i a Melilla no s'ha registrat al juliol cap naixement en el qual el cognom matern s'hagi prioritzat.

Entre les primeres comunitats que han prioritzat el cognom de la mare al juliol es troba Astúries amb un 2,09 per cent de nens amb el cognom matern en primer lloc, País Basc amb un 1,36 per cent, Galícia amb un 1,05 per cent, Extremadura amb un 0,93 per cent, Canàries amb un 0,85 per cent, Catalunya, La Rioja i Ceuta amb un 0,66 per cent, País Valencià amb un 0,47 per cent i Castella la Manxa amb un 0,42 per cent.

Reforma del codi civil

A partir de l'entrada en vigor el trenta de juny passat de l'article de la reforma del Registre Civil referit a l'ordre dels cognoms, els progenitors han de posar-se d'acord en el termini de tres dies i en cas de desacord, l'encarregat del Registre Civil haurà de decidir l'ordre però no posant el del pare en primer lloc per defecte, com passava des de 1999, sinó tenint en compte l'interès superior del menor.

Un total de 17.643 nens de l’Estat espanyol ja duen el cognom de la seva mare en primer lloc, segons les dades dels principals Registres Civils de tot l’Estat des de l'any 2010. A aquests caldria sumar-hi els menors que el duen des de 1999.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per *, fa mes de 3 anys

O sigui es 0,0000005 per cent.

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 3 anys

Feta la llei, feta la trampa.
La llei està mal feta i està mal feta a posta.

Bastava suggerir o indicar predeterminat que si ès nina, dugui el llinatge de la mare, i si ès nin dugui el llinatge del pare.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris