cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

ASM: «La culpa no és del turisme, sinó de la manca de sobirania de les Balears»

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha fet saber que aposta per un «turisme de major qualitat i no massificat i per una major repercussió dels beneficis econòmics en el benestar de la població», però no comparteix «de cap manera l'acció de les joventuts de l'organització Arran al Moll Vell». També han condemnat les accions de l’organització juvenil a Barcelona, on punxaren les rodes d'un autobús i de bicicletes de lloguer, «accions totes elles que no aporten cap solució i generen antipatia contra l'independentisme», han lamentat.

En aquest sentit, asseguren que des de l’ASM són «plenament conscients» de la precarietat laboral, la manca d'habitatge i la sobreexplotació dels recursos de l'illa, però també que «la culpa no és del turisme, que ben al contrari ara mateix és la nostra principal font d'ingressos, sinó de la manca de sobirania de les nostres institucions per regular-lo i controlar-lo» han afirmat. Expliquen que és Madrid qui «ens impedeix governar l’aeroport i decidir la quantitat i qualitat dels visitants que vénen a Mallorca».

Segons l’ASM, els 97 milions en tres anys anunciats fa poc pel per diversificar l'economia, no representen ni l'1% dels doblers que se'n du Madrid i no tornen, i Palma, la ciutat més espoliada per l'Estat en paraules del batle Antoni Noguera, només té un 1% d'habitatge protegit davant el 3,4% de Badajoz o el 3,7% de Sevilla.

Per tot plegat des de l'ASM consideren que allà on s'han de fer les accions de protesta, no cal dir que absolutament pacífiques, és davant les delegacions d'hisenda i del Govern espanyol, «autèntics culpables i braços executors de l'espoli fiscal i la manca de sobirania política a què estam sotmesos». 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel Àngel, fa mes de 3 anys

Com a soci de l'ASM no estic gens a favor d'aquest comunicat, per 2 raons:
- Es podria haver fet perfectament sense mencionar els actes d'Arran. No els defenso, però pens que fer-lis ressó amb aquest comunicat és exactament el que el govern espanyol vol. Aquesta vegada hem caigut en el seu joc.
- Si som una assemblea que vol la llibertat de la nostra illa, en algun moment s'haurà de desobeir (i si no, ja els hi podem demanar als nostres germans del principat). No sé quin tipus de revolucionaris serem si criticam un acte que es fa amb "confetti".
Així i tot, la bona feina que fa l'ASM és impagable i aquest comunicat no ha d'eclipsar tota la tasca duita a terme per la gent de l'ASM

Valoració:3menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Aquest és el problema. Que hem de passar per on Madrid ens marca.

Valoració:11menosmas
Per SKLATASANG, fa mes de 3 anys

Clar... Per això els bàmbols aquells anaren al lloc de turisme de luxe...
ja s'atreviran anar a magalluf o a s'arenal a fer tonteries...
Arran... Arruix!

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris