nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

El Jutjat especialitzat en clàusules sòl multa el Deustche Bank per «abusiu»

La primera sentència del Jutjat de Primera Instància número 17 bis de Palma especialitzat en clàusules sòl de Palma obliga a una entitat bancària, Deutsche Bank, a pagar 724 euros a un client per considerar «abusius» diversos apartats d'un préstec hipotecari del 2007. La sentència declara «abusiu i nul de ple dret» un apartat en el qual es deia que bastava amb no pagar «una quota d'amortització o interessos» perquè el préstec es considerés «vençut i consegüentment resolt», i que podria «procedir-se a l'exigència de la quantitat deguda, interessos, interessos de demora, costes i despeses».

L'escrit, dictat pel jutge Íñigo Ares González, també declara nul un apartat relatiu a les despeses a càrrec del prestatari. En ell s'establia que l'hipotecant i el deutor quedaven obligats a pagar «l’atorgament de la present escriptura, fins i tot de la primera còpia per a l'entitat creditora i esmenes, els honoraris del gestor per la tramitació en el Registre i Oficina Liquidadora i del Registrador de la Propietat per a la seva inscripció, esmena, modificació i cancel·lació».

A més, establia que en «cas d'incompliment» se satisfarien les costes processals que s'originin, «fins i tot les de terceries i els honoraris i drets de l'advocat i procurador que intervenguin en els procediments corresponents». Per això, es condemna a l'entitat a pagar 724 euros. D'aquesta quantitat, 372 euros corresponen als aranzels de notari, 93 euros pels aranzels de registre i 258 euros per les factures de gestoria. Cal ressaltar que contra aquesta sentència cal interposar recurs d'apel·lació davant el mateix jutjat.

Més de 400 demandes
El Jutjat de Primera Instància número 17 bis de Palma és un dels jutjats exclusius de clàusules sòl a les Balears, jutjats que han rebut des de l'1 de juny més de 400 demandes relatives a litigis relacionats amb aquest tipus contractes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris