algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Segura: «Defens qualsevol forma de mallorquinitat, catalanitat o balearitat que passi per deixar de ser espanyols»

El regidor de Cultura, Fires i Festes de Llucmajor, Lluís Segura, ha respost aquest matí, 27 de juliol, a les qüestions que l’equip de Sol i Sal li han plantejat. A més, el regidor s’ha hagut de sotmetre al ja famós "test salat". Aquí l’entrevista:

Canvis a Llucmajor: «És un poble que tenia un centre que patia dificultats, però que d’ençà que s’ha fet peatonal la plaça d’Espanya de Llucmajor, que esper que algun dia li puguem canviar el nom, ha crescut i ha millorat molt. Llucmajor és un espai molt curiós, particular, perquè té a prop de 14 nuclis urbans. No és la mateixa problemàtica la que teníem en el poble de Llucmajor que les de s’Arenal, Badia Gran, Cala Pi, Cala Blava... La saturació a s’Arenal és totalment evident però no és la mateixa que a altres urbanitzacions».

Turisme: «Platja de Palma? Jo de petit he estiuejat a s’Arenal i mai en la vida he sentit parlar de la Platja de Palma. La platja de Palma és un invent que no té res a veure amb la nomenclatura».

S’Arenal: «s’Arenal mereixeria ser un municipi independent de Llucmajor i de Palma, ho dic mig en broma perquè no és una cosa fàcil, però s’Arenal té unes necessitats i problemàtiques que fan que l’espai sigui diferent a les dues ciutats. Jo crec que una persona mai no ha de donar res per perdut. Ara és cert que la convivència entre el model hoteler que hi ha a s’Arenal i la necessitat de les persones que hi resideixen no sempre és fàcil. Ens haurem de plantejar prioritzar o una cosa o l’altra, ja que els dos espais convivint en els mateixos carrers no veig que tenguin una bona sortida».

Mallorquinitat: «Jo crec que mai és massa per parlar de mallorquinitat. Lluís Segura defensa qualsevol forma de mallorquinitat, catalanitat o balearitat que passi per deixar de ser espanyols. Des de Madrid nosaltres som una colònia que aporta una gran quantitat de recursos econòmics. Hauríem de ser amos dels nostres propis recursos i, si hem d’ajudar altres territoris, ho hem de fer però amb els criteris que nosaltres vulguem».

Espanya: «Espanya és una construcció que s’ha anat desenvolupant en els darrers dos o tres segles a partir d’una realitat, que és la realitat de Castella. A partir d’una estructura econòmica i de poder i de classes socials que no té res a veure amb la que nosaltres tenim. Des de fa molt de temps Espanya fa moltes amenaces però realment no veig que tengui gaire capacitat d’intervenir que respongui als seus interessos. Crec que està jugant un poc a quedar bé davant dels seus, de la seva parròquia».

Habitatge a Mallorca: «L’habitatge és una necessitat i no es pot convertir en un objecte de mercantilització. No podem consentir que les grans multinacionals es dediquin a invertir en uns habitatges que són necessaris perquè els nostres fills puguin  independitzar-se i no haver de marxar a altres llocs contra la seva voluntat».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per remigio III, fa mes de 3 anys

Clar i alt. Hem de deixar de ser colònia de borbònia per tal de sobreviure. El feudalisme ja fa segles que ha desaparegut al món i aquí encara els hi va bé a borbònia. Ara estan intentant magnificar la controvèrsia entre l'Aragó i Catalunya per tal de dividir-nos més. De passada intentar clavar més foc enviant-los la guàrdia civil. Cal precisar encara si aniran emmascarats o no.

Valoració:4menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 3 anys

D'espanyols i francesos només en tenim els documents d'identitat. Si volen que els parlem francès o espanyol, que parlin amb els nostres passaports...

Valoració:-37menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

Menos mal que les quedan dos telediarios y que no volverán a salir elegidos. Además es concejal de cultura no tiene ninguna importancia.

Valoració:-5menosmas
Per J. Lladó, fa mes de 3 anys

Molt bé, Lluís! Una ment pensant del país i de Mallorca imolt feiner.

Valoració:8menosmas
Per Ho veis?, fa mes de 3 anys

Ès que veure aquests ultres espanyolistes que es fiquen per tot per molestar, i fer-se independentista son dos temps del mateix procés.

Valoració:5menosmas
Per Pere, fa mes de 3 anys

Unes paraules magnífiques, Lluís crec que veig inicis per canviar les coses des de la seva base, des de una concepció moderna, culta i que acabarà per rompre relacions artificioses, com la que tenim amb espanya, una país que sento cada dia més llunyà, més poc europeu.....jo he estudiat a Barcelona i la seva amplitud mental no té res a veure amb espanya, i els mallorquins són iguals que els catalans del principat, són nobles, feiners i resolutius.......qualque dia no llunya la paraula més repetida després de la independència de Catalunya serà: annexió¡¡¡ annexió¡¡¡¡ i no tornaran a sentir mai més una sola paraula forastera dins aquest meravellós "regne dins el mar",,,,,,com deia el nostre bon Rei en Jaume¡¡¡¡

Valoració:6menosmas
Per Emigrante, fa mes de 3 anys

Pobre hombre !

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris