nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

36.000 euros per als Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2017

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, i el vicepresident, Javier de Juan, han presentat aquest dimecres les modificacions que s’han introduït en la nova convocatòria dels Premis Consell de Mallorca a Innovació Social 2017, els quals s’aprovaran aquest dijous al ple de la institució.

Segons han apuntat, l'objectiu d'aquests canvis és el de millorar uns guardons que pretenen reconèixer la tasca i els projectes que fomentin els processos d'apoderament de la ciutadania per a la construcció d'una societat més justa i inclusiva a Mallorca.

En aquest sentit, la consellera Margalida Puigserver ha destacat que «a través d’aquests guardons, els quals compten amb 4 categories, una d’elles de nova creació, i una dotació econòmica de 36.000 euros, des del Consell de Mallorca volem impulsar els projectes que es posen en funcionament des de les entitats i col·lectius del tercer sector de l’illa de Mallorca».

Per la seva part, el vicepresident de la institució, Javier de Juan, ha presentat les novetats i les categories dels premis d'enguany, els quals s'han redistribuït de la següent manera:

- Premis d'Innovació Social: S'augmenta en mil euros cada un dels tres premis que s'atorgaran en aquesta categoria, passant així de 9.000 euros a 10.000 euros per al guanyador, i de 6.000 euros a 7.000 euros els altres dos projectes premiats.  En aquesta categoria hi tenen cabuda tots els projectes d'actuacions realitzades durant l'any anterior que siguin exemplars per la seva coherència i el seu impacte en els drets socials, la qualitat de vida i la igualtat d'oportunitats, independentment de si es tracta d'actuacions municipals, insulars o de cooperació internacional desenvolupades des de l’illa de Mallorca.

- Premi Pere Mascaró als estudis i investigacions socials: Es tracta d'una nova categoria que cerca premiar un estudi, investigació o publicació que promogui l'eficiència, l'agilitat i la sostenibilitat del sistema dels serveis socials. En aquest cas, el guanyador rebrà 7.000 euros.

- Premi a la millor campanya de sensibilització: Es premiarà una publicació, programa, acció ciutadana, xarxa social, campanya d'informació, sensibilització o formació, pàgina web o altres mitjans que hagin aconseguit resultats d'impacte social transmetent una imatge positiva dels drets socials i de la participació ciutadana per tal d’afrontar les necessitats i els reptes socials. El premi en aquesta categoria és de 5.000 euros.

- Reconeixement a la trajectòria d'una entitat del tercer sector, amb una trajectòria mínima de 15 anys dins els serveis socials de Mallorca, per a la seva contribució a la transformació social cap a una societat més justa i inclusiva, i reconeixement a la trajectòria d'una persona que s'hagi erigit en exemple per a la igualtat d'oportunitats i drets socials. Els dos reconeixements els decidirà el Consell Assessor de l'IMAS i no tendran dotació econòmica.

Igualment, s'incorporaran nous membres al jurat, el qual, no obstant això, continua format per representants dels diferents estaments de l'àmbit dels serveis socials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris