nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

MÉS per Menorca denuncia que el Govern tregui convocatòries de feina sense el requisit de coneixement de català

135759

MÉS per Menorca ha denunciat aquest dimarts que el Govern ha tret un total de cinc convocatòries de lliure designació per cobrir llocs de feina en l'àmbit sanitari menorquí sense el requisit de coneixement de la llengua catalana, com preveu la disposició transitòria quarta de la Llei de mesures de capacitació lingüística.

En concret, es tracta dels llocs de responsable d'infermeria de l'Equip d'Atenció Primària del Verge del Toro de Maó, responsable d'infermeria de l'Equip d'Atenció Primària del Canal Salat de Ciutadella, supervisor d'Unitat d'Urgències Hospitalàries de l'Hospital Mateu Orfila, supervisor d'Urgències de Cirurgia, Oftalmologia i Urologia de l'Hospital Mateu Orfila i supervisor d'urgències de Pediatria del Mateu Orfila.

La formació ha recordat que el punt segon de l'esmentada disposició transitòria estableix l'exigència del coneixement de la llengua catalana al personal sanitari en els procediments iniciats a partir de l'1 de juny del 2017 i ha reclamat al Govern que esmeni «l’error». «Ni jurídicament, ni políticament és acceptable avui que no s'inclogui el requisit de català en les convocatòries per al personal sanitari», ha advertit el diputat i coordinador de Més per Menorca, Nel Martí.

«Jurídicament ho deixarem clar quan estàvem en el Govern i políticament forma part dels Acords pel Canvi», ha recordat Martí, abans de defensar que «no podem permetre ni un error en l'àmbit de la normalització lingüística i molt menys quan es tracta de garantir que els pacients puguin ser atesos en la llengua oficial i pròpia de les Balears».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IB3, en català!, fa mes de 3 anys

A qualsevol àmbit que mireu, no només el sanitari, veureu que treballen perquè el català hi sigui prescindible. N'hi ha prou d'observar IB3 (ràdio i televisió).

Valoració:0menosmas
Per SERGI, fa mes de 3 anys

No entenc com en aquestes alçades, encara fan aquestes coses. Tan que s'omplien la boca abans d'entrar en el Govern....

Valoració:9menosmas
Per M, fa mes de 3 anys

Una manera de que els gallecs i d'altres regións, que tenen ajudes i desgravacions per les acadèmies d' oposicions, prenguin les places als balears.

Valoració:5menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

L'actitud dels que ens governen, en l'àmbit de la nostra llengua, per a mí només te un qualificatiu, són uns pocavergonyes.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris