nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

El GOB marca prop de 100 tortugues per realitzar-ne el seguiment a Menorca

El GOB ha marcat 97 tortugues d'aigua a Menorca durant aquest passat mes de maig a la zona humida de Son Bou, les Salines de la Concepció i el torrent de Montgofra Nou. L'organització ecologista ha apuntat que es van assenyalar exemplars mascles i 57 femelles, i a la tardor es realitzarà una segona campanya de seguiment per poder ampliar la mostra i poder estimar la mesura de cada població.

Amb les dades analitzades, es redactarà un pla de conservació amb la finalitat de redactar un pla de conservació per proposar directrius per a les entitats i administracions que s'encarreguen de gestionar els espais amb l'objectiu d'assegurar la supervivència d'aquesta espècie protegida.

Aquesta labor s'emmarca en el projecte Territori Emys, que el GOB duu a terme juntament amb altres entitats com la Fundació Emys, que treballa a Catalunya; l'Acció Ecologista Agró, que treballa al País Valencià, i la Universitat de Girona. D'altra banda, també s'estan realitzant activitats de voluntariat i educació ambiental i tallers, així com la recuperació de nous espais per a la tortuga de mar amb la creació de nous punts d'aigua o la recuperació d'estanys en mal estat.

El GOB ha indicat que una de les principals amenaces que té l'espècie és l'alliberament en el mitjà natural de tortugues exòtiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris