nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Josep Lluís Bauzá: «Sa Feixina és un monument dedicat a les víctimes de totes les guerres»

El Portaveu de Ciudadanos a l’Ajuntament de Palma, Josep Lluís Bauzá, ha visitat Sol i Sal, el matinal d’Ona Mediterrània. Durant l’entrevista s’ha parlat dels següents temes. Aquí l’entrevista sencera:

El mapa del Portaveu: «Estic dins el grup polític Ciutadans i fent feina per una acció política que s’ha presentada nova. Ben situat, estic».

Sa Feixina: «Partim d’una premissa falsa. Aquest monument es fa per una gent que anava dins un creuer, que eren uns joves que pertanyien a una barriada de ciutat (Santa Catalina), joves de 16-17 anys i els veïnats varen fer una col·lecta per fer-los un monument. És cert que en aquell moment hi havia el franquisme en aquest país, se’n varen aprofitar i varen fer un acte. Però, l’acte en sí va ser un homenatge a joves que no sabien ni per què havien anat a la guerra ni per què els havien posat dins d’un creuer. Dit això, hem vist que les associacions estan per no enderrocar aquest monument, Monument que recull i està dins la Llei de Memòria Històrica de l’any 2010 per unanimitat. Per altra banda, la Comissió del patrimoni del consell insular per dues vegades ha votat catalogar el monument. És la comissió política que, ara, per dos vots diu que l’ha d’enderrocar però a la comissió tècnica havia sortit que no l’enderroquessin».

Sa Feixina no recorda a l’època franquista?: «Jo crec que es van fer coses per llevar aquesta al·lusió que es feia a l’antic règim. De fet, els partits que hi havia acordaren treure els elements i peces que hi havia i que podien fer al·lusió a això. A més, és un monument dedicat a totes les víctimes de guerres».

Percepció d’opinions: «Els veïnats i les associacions de Santa Catalina el tenen com a propi i no el volen tirar».

El franquisme des de Ciutadans: «El franquisme és una etapa negra de tot Espanya. Ho tenim ben clar. Estam en un règim democràtic i cadascú té la seva manera de pensar. Cadascú la duu de la millor manera i d’acord amb les regles que ens hem donat entre tots per poder fer d’Espanya un règim democràtic».

Noguera batle: «Hem parlat amb ell. Personalment em duc molt bé amb Antoni Noguera. Tenc una relació personal molt correcta i bona. Ara hem de veure com ens marcam els objectius que volem per a la nostra ciutat. Hi ha d’haver una discrepància perquè si no estaríem els dos en el mateix partit i és evident que no hi estam. Li hem dit i reclamat sempre que deixin de fer grans projectes damunt el paper. Li deim que vagi a veure el dia a dia dels ciutadans».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vaja, vaja!, fa mes de 3 anys

Això m'agradaria que m'ho explicàs algun dels encarregats de gestionar aquesta pàgina: les 25 o 30 valoracions negatives provenen totes de distints correus electrònics o poden ser posades des d'un mateix? Si és així, per favor, posau-me 50 valoracions positives al meu comentari anterior, per superar les 27 negatives amb què apareix.

Valoració:1menosmas
Per Jordi, fa mes de 3 anys

Meam si tens collons d'impulsar una bona placa que recordi, a més dels pobres soldats forçosos "nacionales" morts ofegats en el Baleares, les víctimes civils indefenses de Màlaga que fugien de l'horror del terrorisme franquista i eren metrallades des d'aquest vaixell que els franquistes tant admirau!
A mi m’aniria bé homenatjar totes les víctimes de la guerra civil espanyola i cercar-ne la reconciliació.
I als Ciudadanos?

Valoració:3menosmas
Per De què vas? Millor amb la boca tancada, fa mes de 3 anys

I és clar, home!
I nosaltres ens xupam el dit!

Valoració:-29menosmas
Per Joan Perea, fa mes de 3 anys

És tant de tots que els feixistes hi fan les seves festetes i els memorialistes el volen tomar...
Voleu dir que és "de tots"?

Valoració:-25menosmas
Per Vaja,vaja!, fa mes de 3 anys

Idò això que és un monument a les víctimes de totes les guerres no s'ho creuen els qui estan a favor de conservar-lo ni els qui estan a favor de tomar-lo. D'on s'ha ha tret això el senyor Josep Lluís Bauzà?

Valoració:-25menosmas
Per Pere, fa mes de 3 anys

La postveritat en mans d'un pobre home que ni tan sols va poder encapçalar la candidatura al Parlament per falta de coneixements. Au, zombi, vés a pendre l'oratge.

Valoració:-26menosmas
Per Ferri, fa mes de 3 anys

Es teus C'(ollon)s

Valoració:-24menosmas
Per Pobleret, fa mes de 3 anys

Igual que el "Valle de los caídos". No et fot! Pardalades a balquena i a més ofensives pels qui encara no descansen en pau enterrats a quasevol cuneta. Impresentables aquests de Ciudadanos.

Valoració:-25menosmas
Per Un poc de.respecte, fa mes de 3 anys

Si, home! I els grenots ténen pel.

Valoració:-23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris