algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Declarats dos nous refugis de fauna a Mallorca

135165

El Consell de Mallorca va autoritzar el passat mes de juny dos nous refugis de fauna, promoguts pels propietaris de les finques amb el suport del GOB. Es tracta del refugi de Can Bauma, a Alcúdia, de 75 hectàrees, i el de Son Aixeló, a Palma, amb 13 hectàrees. Amb aquests, són ja 61 els refugis de fauna declarats a Mallorca, dels quals 48 han estat promoguts pel GOB (els altres 13 són finques públiques, en les quals el refugi fou promogut per la pròpia administració).

El GOB impulsa la declaració de refugis de fauna des de fa més de tres dècades, amb l’objectiu d’aconseguir augmentar la superfície on no es caça a Mallorca. Recordem que l’illa té una densitat de caça altíssima, amb aproximadament 16.000 llicències (triplica la mitjana estatal per unitat de superfície) pel que consideram necessària l’existència de zones on la fauna no pateixi els impactes que genera la pràctica cinegètica.

Recordam que el requisit per declarar un refugi de fauna és comptar amb una superfície mínima de 10 hectàrees (14 quarterades), que poden pertànyer a un o a més propietaris sempre que hi hagi continuïtat entre les diferents parcel·les. La majoria de refugis que ha impulsat el GOB els darrers anys estan formats per diverses parcel·les (en algun cas més de 50) de diferents propietaris que es posen d’acord per evitar la caça dins ca seva.

Des del GOB animen els propietaris de finques a declarar nous refugis de fauna i ofereixen el seu assessorament i col·laboració.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris