nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Endavant: «No es pot entendre la victòria final d’aquesta lluita ecologista sense l’acció directa»

Aquest divendres, 7 de juliol, fa 40 anys que els col·lectius llibertaris mallorquins Terra i Llibertat i Talaiot Corcat ocuparen la Dragonera per tal d’evitar el macroprojecte urbanístic planejat per l’empresa propietària, Pamesa, i aprovat per la Comissió Provincial d’Urbanisme.

Com recorda Endavant, una cinquantena de persones decidiren, aquell estiu del 1977, passar nits i dies a l’illot en condicions precàries per tal de defensar el territori verge de la barbàrie de l’especulació urbanística.

Durant i després d’aquells 10 dies d’ocupació hi va haver un intens cicle de protestes i lluites judicials en què hi estaren fortament implicats altres col·lectius mallorquins, entre els quals hi destaca el GOB. Cal tenir en compte però, que va ser l’acte de desobediència valent i decidit dels ocupants el que actuà com a epicentre de l’acció, el que remogué consciències a tota la societat mallorquina (i també fora) i el que, per tant, creà una enorme pressió popular sobre el govern i sobre Pamesa.

Des d’Endavant creuen fermament que no es pot entendre la victòria final d’aquesta lluita ecologista, clau en la història de Mallorca, «sense l’acció directa determinada dels qui, tot i el record de la més brutal repressió del franquisme, no tengueren por de desobeir la llei i arriscar la seva integritat per defensar la Dragonera d’aquell demencial projecte urbanístic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris