muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Endavant Mallorca assenyala el BBVA per «impedir-nos el dret a l'habitatge»

Endavant Mallorca s'ha sumat a l'acció duita a terme arreu dels Països Catalans assenyalant a l'entitat bancària BBVA com a culpable de l'impediment al dret de l'habitatge. Per això, expliquen, a Palma han encartellat i tapiat una de les seves seus amb l'objectiu de reclamar la «sobirania habitacional».

Així, Endavant (OSAN) a Mallorca ha assenyalat el BBVA com a responsable d'impedir el dret a l'habitatge. S'han enganxat dos cartells amb el lema 'Jutgem-los i condemnem-los' a una sucursal del BBVA, de la qual també se n'ha tapiat la porta. L'acció s'ha fet en el marc de la campanya Sobiranies, Drets i Autodeterminació que ha tengut un èxit de seguiment arreu dels Països Catalans, ja que, en quinze dies s'han encartellat 90 seus i se n'han tapiat 20.

En aquest sentit, des d'Endavant han denunciat que els bancs i les grans immobiliàries i constructores obtengueren «ingents beneficis convertint el dret a l'habitatge en un negoci especulatiu, mentre la classe treballadora necessitava invertir fins a un 60% dels seus ingressos per tenir un sostre». I, recorden que, quan aquesta bombolla esclatà els bancs obtengueren desenes de milers d'euros públics en un rescat bancari mentre expulsaven desenes de milers de famílies de casa seva. A més, assenyalen que la crisi va servir per a «saquejar les caixes d'estalvi i acabar regalant-les a la gran banca espanyola, en un procés de despossessió social d'enorme envergadura».

«Les conductes criminals dels bancs no han estat jutjades»

«La immensa majoria d'aquestes conductes criminals no han estat jutjades». I, per això, creuen que és necessari remarcar que el que mereixen els responsables de la banca és «un judici i una condemna per haver enfonsat en la misèria centenars de milers de persones mentre ells s'omplien les butxaques». Perquè això sigui possible, asseguren, cal «capgirar completament la situació». «Cal conquerir la sobirania econòmica, cal guanyar el dret efectiu a l'habitatge i cal exercir l'autodeterminació en forma d'estat independent al servei de les classes populars».

Per això, han proposat algunes mesures de possible aplicació immediata per abaratir el cost de l'habitatge: expropiació sense compensació dels habitatges en mans dels bancs; creació d'un parc públic d'habitatge socialista; limitació dels preus de lloguer; augment de la durada dels contractes de lloguer; ni un desnonament més; reducció dràstica dels allotjaments turístics i taxa turística important.

Amb aquesta acció, Mallorca se suma a les accions fetes fa dues setmanes al Bages, l'Horta, el Barcelonès, la Plana, el Segrià, el Maresme, el Gironès, el Baix Llobregat, la Safor, Osona, el Ripollès, l'Alacantí, el Tarragonès, el Penedès, el Vallès Oriental, l'Anoia i el Vallès Occidental.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris