algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Dia Internacional dels Asteroides a Mallorca

134723

Imatge presa per la nau Galileu el 28 d'agost de 1993, on es veu l'asteroide (243) Ida i el seu satèl·lit Dactyl

L'Institut Mallorquí de Ciències de l'Espai celebra el Dia Internacional dels Asteroides. El 30 de juny de 2017 és la primera edició després de la proclamació de les Nacions Unides l'any passat. Pretén conscienciar la societat sobre el risc d’impacte de meteorits, crear interès per la ciència i la necessitat de tenir cura del planeta on vivim.

El proper divendres 30 de juny es celebrarà a tot el món el Dia Internacional dels Asteroides, per primera vegada d’ençà de la seva proclamació per part de les Nacions Unides el 6 de desembre passat. La data ha estat escollida per l’aniversari de l’impacte de Tunguska (Sibèria, Rússia) el 30 de juny de 1908. Amb aquesta efemèride s’intenta promoure la sensibilització pública sobre el risc de l’impacte d’asteroides sobre la Terra, crear interès per les ciències de l’espai i la necessitat de tenir cura del nostre planeta, la Terra.

Per aquest motiu l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai ha organitzat un programa d’activitats per donar a conèixer el món dels asteroides i dels meteorits. Per fer-ho comptaran amb un dels millors experts de l'Estat espanyol, el 'caçameteorits' José Vicente Casado, qui impartirà dues conferències i un Seminari a la UIB.

Programa

El Dia Internacional de l’Asteroide comptarà, per tant, amb un gran expert en meteorits, un seminari a la UIB, una conferència a Palma i un acte a Ses Salines, lloc que s’ha triat perquè disposa d’una de les zones de Mallorca amb menor contaminació lumínica, molt apta per a l’observació del cel nocturn.

Divendres dia 30 de juny, a les 12.30 hores: Seminari sobre meteorits al departament de Física de la UIB.

Divendres dia 30 de juny, a les 19.00 hores: Conferència Caçadors de Meteorits a Palma.

Dissabte dia 1 de juliol, a les 20.00 hores: Conferència Caçadors de Meteorits, a la sala d’actes del Centre d’Interpretació de Cabrera (carrer Gabriel Roca s/n, Colònia de Sant Jordi), en col·laboració amb l’Ajuntament de Ses Salines.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris