nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

«Mallorca, barri nazi»

134654

Arran de l’altercat del passat 9 de juny al bar Bierkönig de s’Arenal, en què un grup de nazis varen interrompre un concert amb crits racistes, el periodista David López Frías ha fet una radiografia dels Hammerskin, «els nazis més perillosos del món». Podeu llegir-la completa aquí.

Recordam que aquests nazis cridaven «fora els estrangers» i portaven samarretes amb el lema «Mallorca, barri nazi».

Publicat pel diari El Español, el reportatge explica que la facció espanyola va ser il·legalitzada el 2009, i els seus líders empresonats. Els membres del capítol d'Alemanya varen ser els qui rebentaren el concert a s’Arenal perquè hi havia una cantant negra.

Qui són aquests nazis?

L’organització Hammerskin, ja il·legalitzada a l’Estat espanyol, estava «vinculada a una altra organització ultra anomenada 'Outlaw Madriz' que el 2013 s'havia fet amb el control dels Ultras Sur, la facció més radical de l'afició del Real Madrid», segons explica David López.

Les detencions dels Hammerskin Espanya es varen dur a terme gràcies a la publicació de 'Diari d'un skin', el llibre escrit pel periodista infiltrat Antonio Salas. Després de la desarticulació de la banda, la policia va tornar a tenir constància de la presència de Hammerskin a l’Estat espanyol el 2013 en un concert organitzat per grups d'extrema dreta. Així com explica El Español, «La cosa no va anar a més... fins aquesta setmana, quan els escuts amb els dos martells creuats han tornat a aparèixer».

Si la banda està prohibida a l’Estat espanyol... qui són aquests que irrompen a Mallorca?

El periodista d’El Español ho explica: «Són una vintena de joves nazis alemanys que pertanyen al capítol germànic. Procedeixen majoritàriament de la ciutat de Frankfurt, encara que hi ha altres de Dortmund, Hamburg i altres pobles de la conca minera del Ruhr».

López assegura que s'han fet forts «a les Balears i es refereixen a l'illa com a 'Protectorat alemany de Mallorca, com si l'haguessin envaït. I, curiosament, llancen proclames en contra dels estrangers, en una illa en què els estrangers són ells».

Simbologia

S’identifiquen amb el 14-88 que correspondria a:

14 paraules: eslògan escrit per un membre del Ku Klux Klan que diu alguna cosa així com ‘Hem d’assegurar l’existència del nostre poble i un futur per als nins blancs’.

88, salutació 'Heil Hitler': els vuits representen la posició de la lletra h a l’alfabet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris