algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El Consell duplica el pressupost perquè els ajuntaments programin activitats culturals

El Consell ha duplicat el pressupost perquè els ajuntaments de Mallorca comptin amb fins a 700.000 euros per a programar el catàleg d’activitats culturals. Fins ara, al catàleg hi ha 136 projectes de 43 companyies, que són l'oferta inicial amb la qual contaran els consistoris per programar activitats entre l'1 de juliol del 2017 i el 30 de juny del 2018, segons ha explicat la institució.

El Cacim és una de les principals novetats del Pla Estratègic de Subvencions del Departament de Cultura per aquest 2017. Un espai web obert tot l'any, que aglutina les propostes culturals de creadors en diferents àmbits i que té com a objectiu nodrir d'activitats els dos circuits culturals que disposa el Consell, el Circuit d'Arts Escèniques de Mallorca (CAEM) i el programa Cultura en xarxa.

L'oferta més nombrosa correspon a projectes de teatre (56), seguits dels de música (31), projectes d'art al carrer (16), dansa (12), cinema (set), exposicions (sis), conferències (cinc), foment de la lectura (dues) i rutes culturals (una). «Estam molt satisfets que les companyies i els professionals confiïn en aquest Catàleg i que ens ajudin a fer realitat aquests circuits culturals d'una manera eficient» ha explicat el vicepresident primer i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

Els ajuntaments tendran quinze dies des de la publicació de la convocatòria al  BOIB per presentar la sol·licitud de subvenció i accedir així a un pressupost de 8.000 euros per a municipis de fins a 3.000 habitants; de 12.000 euros per a municipis de fins a 6.000 habitants; de 15.000 euros per aquells de fins a 10.000 habitants; de 20.000 euros pels de fins a 20.000 habitants i de 22.000 euros per a municipis de fins a 60.000 habitants.

De la quantia de subvenció que els sigui atorgada rebran, a més, una bestreta del 50 per cent per facilitar la liquiditat dels consistoris «i evitar que el fet de no tenir doblers no sigui una raó per no poder programar activitats culturals», ha dit Miralles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris