muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Consell destina 11,8 milions d’euros per a millores en instal·lacions esportives

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca posa en marxa una convocatòria nova de subvencions dirigida als ajuntaments perquè puguin dur a terme actuacions de millora en les instal·lacions esportives municipals.

Aquest primer Pla d’inversions en infraestructures esportives ha estat presentat aquest migdia pel president del Consell, Miquel Ensenyat, qui ha destacat que «l’objectiu no és construir noves instal·lacions sinó millorar la qualitat de les existents».

La convocatòria disposa d’11,8 milions d’euros de pressupost distribuïts en dues línies d’actuació. D’una banda, 3,8 milions d’euros per a projectes fets entre l’1 de gener de 2016 i la data de sol·licitud de la subvenció. I una segona partida, de 8 milions d’euros per a actuacions de millora que es facin entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2018.

Són subvencionables: les actuacions de reparació, substitució o millora de paviments esportius, cobertes i espais complementaris dins el recinte esportiu; la renovació o reparació de tancaments; les millores en accessibilitat o evacuació del recinte esportiu; els canvis d’usos de les instal·lacions, així com l’adquisició de material esportiu inventariable (cistelles de bàsquet, porteries, marcadors electrònics…).

No són subvencionables: la construcció d’instal·lacions esportives noves ni les despeses de manteniment de les actuals.

140 projectes a l'espera
En paraules del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, «aquesta convocatòria neix una vegada detectades les necessitats dels diferents ajuntaments de Mallorca. Per tant, donam resposta a necessitats reals i garantim el destí i l’eficiència dels recursos públics. Al mateix temps, feim un salt qualitatiu en matèria esportiva per part del nostre departament, ja que a més de programes esportius que van encaminats a la inclusió social, a divulgar els valors de l’esport entre infants i joves, els ajuntaments també ens han demanat suport per mantenir i millorar les seves instal·lacions esportives. Unes actuacions que també beneficiaran els clubs esportius i a tots aquells que practiquen esport a casa nostra».

La convocatòria neix després d’una diagnosi prèvia feta des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports de les necessitats vinculades a les instal·lacions esportives de tots els ajuntaments de Mallorca. Un estudi previ que constata que els municipis de l’illa tenen previstes unes 140 actuacions de millora en les seves instal·lacions esportives, la majoria de les quals tenen a veure amb canvi de paviments esportius, reparació d’espais complementaris i tancaments.

Aquest primer Pla d’inversions esportives és possible gràcies a la col·laboració dels Departaments de Cultura, Patrimoni i Esports i del Departament d’Economia i Hisenda del Consell de Mallorca. Per a Cosme Bonet, conseller d’Economia i Hisenda, «aquesta convocatòria respon a la vessant municipalista que aquest Consell ha de tenir sempre, afavorint inversions a través dels ajuntaments. I també molt important, el finançament que s’hi destina prové d’un major aprofitament de tots els recursos de què disposa aquesta institució sense haver de recórrer a nou endeutament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris