muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El Govern invertirà 120.000 euros per a projectes de la Reserva de la Biosfera

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha anunciat aquest dimarts que el Govern destinarà 120.000 euros per finançar projectes del Consell Insular de Menorca en la Reserva de la Biosfera. Vicenç ha explicat durant la seva visita a Menorca que als pressupostos per a l'any 2017 de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca s'ha previst una partida pressupostària específica pel Consell de Menorca per dur a terme actuacions en matèria de la Reserva de la Biosfera, que s'ha plasmat mitjançant la tramitació d'un procediment d'atorgament d'una subvenció directa.

Les actuacions que l'administració insular Menorca durà a terme a través d'aquesta subvenció giren entorn dels programes com el control d'espècies invasores en espais de la Xarxa Natura 2000, que consisteix en el control de les principals espècies exòtiques invasores de flora i fauna dins de l'àmbit dels espais naturals protegits.

També s'executaran les mesures dels plans poste-Life desenvolupats a Menorca, que consisteixen en el seguiment dels resultats obtinguts en els projectes Life desenvolupats principalment en espais de la Xarxa Natura 2000 de Menorca com els relatius a la conservació d'àrees amb flora amenaçada, la gestió d'estanys temporals, la restauració d'hàbitats d'espècies prioritàries i la gestió forestal sostenible.

L'ajut servirà al Consell de Menorca per dur a terme labors de comunicació i sensibilització de les àrees naturals

La subvenció servirà al Consell de Menorca per dur a terme labors de comunicació i sensibilització entorn de les àrees naturals, així com la coordinació i seguiment del futur pla d'acció de la Reserva de Biosfera 2018-2025. Paral·lelament a la tramitació d'aquesta subvenció, la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca i el Consell de Menorca signaran un protocol general d'actuació per expressar la voluntat d'ambdues institucions d'actuar i seguir treballant en el marc de la Reserva de la Biosfera.

En una visita al parc natural de s'Albufera des Grau, Vidal ha parlat sobre la carta de suport de l'ampliació de la Reserva de la Biosfera finançament pel 2017 i una aportació de 120.000 euros per finançar projectes del Consell Insular en la Reserva. De fet, Vidal ha explicat que «aquest compromís es materialitza en fets on per primera vegada el Govern està present».

L'any 2008 el Consell Insular de Menorca va crear l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, una organització especialitzada sense personalitat jurídica pròpia, dependent del Consell Insular de Menorca, que té com a finalitat essencial contribuir a la conservació del medi natural de Menorca i a la promoció dels valors de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera del programa MAB (Man and Biosphere) de la Unesco.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris