muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Miquel Ensenyat: «Volem acollir persones refugiades i ho volem fer ja»

«Volem acollir persones refugiades i ho volem fer ja» ha estat la contundent declaració del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat durant el seu discurs que ha tancat un dels actes de la institució al voltant del Dia mundial dels refugiats. El Consell s'uneix al crit de la ciutadania que reclama l'obertura de les fronteres per les persones refugiades.

El consell ha organitzat un acte on ha volgut fer palès el seu compromís amb aquest drama humanitari, que per culpa de la inoperància dels estats fa que moltes institucions i gran part de la població civil es vegin frustrats davant de la impossibilitat de poder acollir refugiats.

La companyia Migrants ha iniciat l'acte davant de la seu de Palau Reial amb un fragment del seu espectacle 'Fronteres', amb la col·laboració de l'actriu Caterina Alorda. Un espectacle que reflexiona sobre el camí que han de recórrer les persones que fugen de la mort i la destrucció dels seus països d'origen. Una proposta muda que es revestirà amb la lectura de l'obra de teatre 'En un món millor' escrita per Francesco Zarzana i que interpretarà l'actiu Caterina Alorda.

Es tracta d'una obra pertanyent al material de sensibilització del Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat i que explica la història real d'una dona migrant jove que va arribar a Europa en pastera. Durant el tràgic viatge perd al seu amor pel qui havia emprès aquest viatge. La protagonista fou una de les poques supervivents de l'embarcació, junt amb dos nins, que gràcies a ella tendran un futur segur a Europa. Ella és el testimoni de la tragèdia i la desesperació de la crisi que afecta els migrants nostre món avui dia. A través dels seus ulls i la narració de la seva vivència es vol contribuir a fer d'aquest món un lloc millor per viure i proporcionar a l'audiència eines per reflexionar sobre aquest tema global. Ensenyat ha denunciat la falta de compromís del govern estatal en una situació que per moltes persones està essent de vida o mort. «Espanya no està complint els acords de reubicació i assentament. El Govern espanyol es va comprometre amb la Unió Europea a acollir 17.337 persones refugiades.

El pròxim 26 de setembre acaba el termini per complir aquest compromís, i de moment només s'ha reubicat el 8% d'aquestes persones.» El Consell reclama vies segures i fronteres obertes, perquè la manca de vies legals alimenta el tràfic de persones, això sense parlar dels milers d'infants que han caigut en mans de les xarxes criminals. «Volem que totes les persones, independentment del seu origen i procedència, puguin tenir garantits els seus drets humans. Volem poder contribuir al futur dels milers de persones que fugen de la guerra, de la misèria i de la fam. Volem que el Mediterrani torni a ser un pont de mar blava que agermani pells i vides diferents. Volem acollir.» Ha finalitzat Ensenyat citant a Martí Pol. Per finalitzar, la façana de Palau Reial s'ha il·luminat de blau, sumant-se així, a la iniciativa d'ACNUR de la 'Nit blava'. La il·luminació d’edificis emblemàtics de tot el món de color blau és una manera de demostrar la solidaritat de les ciutats amb les persones refugiades i proporciona un fort element visual per atraure l’atenció de la població i sensibilitzar-la sobre la situació que pateixen més de 65 milions de persones que s’han vist obligades a desplaçar-se a causa de la guerra, la violència i les violacions dels drets humans. .

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ningú no ho vol dir..., fa mes de 3 anys

Massificació de turisme, refugiats...
Que proposin un pla de control per a la població i no siguem els mallorquins que hàgim d´emigrar...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris