algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Les Balears reiteren la seva voluntat d'acollir persones refugiades

Les Balears reiteren la seva voluntat d’acollir persones refugiades i insta l’Estat espanyol al seu compliment.

El Govern i Les Balears Acollim, al costat d'altres institucions, han llegit aquest dilluns el manifest en el qual es reclama al Govern espanyol que compleixi amb els compromisos en l'acolliment de les persones refugiades. La lectura del manifest ha tengut lloc al Consolat de la Mar on el Govern ha aprofitat per recordar a la ciutadania la necessitat de solidaritzar-se amb aquesta causa per garantir un procés d’acolliment i d’integració satisfactori.

L'Estat espanyol es va comprometre a acollir 17.337 persones
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reclamat al Govern espanyol que compleixi «almenys amb els seus compromisos, que són escassos si els comparem amb els d'altres països, com Alemanya». L'Estat espanyol es va comprometre davant Europa a acollir a 17.337 persones, però tan sols ha complert amb un set per cent. A més, el termini per complir amb aquesta quota acaba el pròxim 26 de setembre.

A més, Armengol ha apel·lat a la solidaritat de la ciutadania de les Illes i ha recordat que des del primer moment «les Balears ja s’oferiren com a terra d'acollida» i ha destacat que institucions i societat civil són un clam unànime» en favor dels drets humans.

El portaveu de la plataforma Les Balears Acollim, formada per 25 entitats, Carles Martin, ha estat l'encarregat de llegir el manifest, en el qual s'insta al Govern a complir amb els compromisos adquirits i a donar una resposta al «drama» al que estan exposades les persones que es veuen obligades a intentar arribar a Europa, escapant de diversos conflictes. Així mateix, s'exigeix a l'Estat espanyol que garanteixi el dret d'asil i l'establiment de rutes legals i segures i a impulsar i liderar a Europa polítiques favorables a la resolució i la prevenció de conflictes.

Des del Govern han explicat que l'any passat es va habilitar l'alberg de la Platja de Palma, per on ja han passat 109 persones provinents de diversos països i que, a través del Ibavi, s'ha cedit l'ús de deu pisos de lloguer perquè hi puguin viure persones refugiades.

Mobilitzacions arreu de les Balears per reclamar l'acollida de persones refugiades

D’altra banda, cal recordar que s’han convocat diverses mobilitzacions arreu de les Balears per reclamar l’acollida de les persones refugiades. A Mallorca, aquest dilluns a les 20 hores a la Plaça de la Reina (Palma), a on se llegirà i lliurarà un manifest, amb el suport de diverses organitzacions, entre elles Mallorca Acull, a la Delegació del Govern; d’altra banda, a Menorca al Consell es farà un acte institucional a les 12 hores a la Plaça Biosfera de Maó. Allà es desplegarà una pancarta i un comptador amb les persones que falten per acollir perquè l’Estat espanyol compleixi el seu compromís. També es durà a terme una concentració convocada per les plataformes menorquines com Benviguts Refugiats a les 20 hores a la Delegació del Govern, a la Plaça Miranda de Maó. A Eivissa, a les 11 hores d’aquest dilluns matí s’ha llegit el mateix manifest al Consell d’Eivissa, sota la pancarta Refugees Welcome que llueix penjada a la façana des de fa un any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris