algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Finalitza la primera fase de renovació dels contenidors per a la recollida selectiva

El batle de Palma, José Hila, la presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, i la primera tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior i regidora de Districte Nord, Aurora Jhardi, han presentat aquest dilluns la finalització de la primera fase de la renovació dels contenidors per a la recollida selectiva.

La iniciativa va començar el dia 24 d’abril a l’Arenal i finalitzà la setmana passada a les barriades de la Plaça de Toros i Marquès de la Fontsanta. «S’ha fet feina cada dia per tal de retirar dels carrers els contenidors vells i instal·lar una mitjana de 50 nous cada dia», han comunicat.

D’aquesta manera s’han renovat en aquesta primera fase un total de 1.655 contenidors a les següents barriades:

L’ARENAL 241
LES MERAVELLES 219
CAN PASTILLA 172
CAS CAPISCOL 135
AMANECER 38
CAMP REDÓ 193
L'OLIVERA 68
SON OLIVA 73
BONS AIRES 176
PLAÇA DE TOROS 141
ARXIDUC 49
SON FORTESA SUD 49
ELS HOSTALETS 23
MARQUÈS DE LA FONTSANTA 78

Els nous contenidors s’han instal·lat formant illes d’aportació de les quatre fraccions: rebuig, paper i cartó, envasos lleugers i vidre (els de matèria orgànica s’instal·laran posteriorment):

Suposen un total de 1.819 nous contenidors, dels quals s’han col·locat al carrer 1.655 (un 10 % queda en estoc per a substitucions). La resta de contenidors, fins a un total d’uns 5.500, s’instal·laran a la resta de la ciutat a partir del mes de setembre. La instal·lació va a càrrec de l’empresa adjudicatària, Contenur SL, a la qual EMAYA va adjudicar el contracte de subministrament i instal·lació el mes de gener per un total de 5.574.495,96 €.

A més de la implantació de totes les fraccions per tal de millorar i facilitar als ciutadans la recollida selectiva, el canvi de contenidors suposa altres avantatges:

Tots els contenidors estaran identificats amb un número i un codi QR a través de qualsevol aplicació de lectura d’aquests codis es podrà consultar informació sobre aquest contenidor (què s’hi diposita, freqüència de recollida...) i amb l’app d’EMAYA també es podran fer consultes i comunicar incidències relacionades amb aquest contenidor. El codi també es podrà introduir al web d’EMAYA i realitzar aquestes consultes.

Paral·lelament a la instal·lació dels nous contenidors s’implantarà un sistema de neteja diari de les àrees de contenidors, amb uns vehicles que realitzaran rutes prèvies al buidat dels contenidors. Així mateix cada mes es netejaran per defora i cada tres mesos per dedins.

Campanya d’informació i conscienciació

Així mateix, la renovació dels contenidors ha anat acompanyada de campanya d’educació i conscienciació 'Estrenam contenidors. Estrenam històries' per tal de donar a conèixer aquests canvis i demanar col·laboració ciutadana per separar els residus i mantenir la ciutat neta.

Un element fonamental d’aquesta campanya educativa és la publicació de la guia de bones pràctiques per a la gestió dels residus a Palma, on es pot consultar què s’ha de fer per donar un destí adequat a qualsevol deixalla domèstica. També s’ha editat un fulletó per informar de les característiques dels nous contenidors.

L’equip d’educació ambiental d’EMAYA ha recorregut els barris allà on es canvien els contenidors per informar els ciutadans al carrer, instal·lant punts informatius i contactant amb les associacions de veïns. Entre els mesos d’abril i juny s’han instal·lat punts informatius davant el pavelló Toni Servera, a la plaça dels nins de S’Arenal i a la plaça Pius IX de Can Pastilla i a diversos punts de Cas Capiscol, Amanecer, Camp Redó, Son Oliva, Bons Aires, Plaça de Toros, Arxiduc, Son Fortesa, plaça Santa Elisabet i Costa i Llobera.

Així mateix s’han realitzat sis xerrades informatives en col·laboració de les associacions de veïns de diferents barriades de Palma, que han tengut molt bona acceptació i on les entitats i la ciutadania han mostrat molt d'interès per realitzar i assistir a aquestes sessions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris