algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els matrimonis que es volen dissoldre augmenten un 4,54% a les Balears

El nombre de demandes de dissolució matrimonial –separacions i divorcis- registrades a les Balears durant el primer trimestre de 2017 va ser de 793.

Arxiu

El nombre de demandes de dissolució matrimonial –separacions i divorcis- registrades a les Balears durant el primer trimestre de 2017 va ser de 793, la qual cosa representa un augment del 4,54 per cent respecte al mateix període de l'any anterior que van ser de 757, segons les dades publicades per la Secció d'Estadística del Consell General del Poder Judicial.

A nivell estatal, es van registrar un total de 31.694 demandes de dissolució matrimonial, la qual cosa representa també un augment del 4,8 per cent respecte al primer trimestre de l'any 2016. 

A les Illes es varen observar increments interanuals en gairebé totes les formes de dissolució matrimonial. Els divorcis contenciosos van passar de 272 en el primer trimestre de l'any 2016 a 292 en el mateix període del 2017, un 7,4 per cent més. D'altra banda, els 480 divorcis consensuats varen suposar un increment del 5,5 per cent respecte dels registrats entre l'1 de gener i el 31 de març de 2016. 

Pel que fa a les separacions, les 13 demandes de separació consensuada són un 50 per cent menys que les presentades en el primer trimestre de 2016 a les Balears; i les 8 separacions no consensuades són el doble de les registrades en el mateix període de l'any passat.  Finalment, a l'arxipèlag, únicament es va presentar 1 demanda de nul·litat en el primer trimestre de l'any. 

Territoris

Posant en relació les demandes de dissolució matrimonial del trimestre amb la població a 1 de gener de 2017, Cantàbria, Catalunya i el País Valencià figuren com els territoris amb major nombre de demandes de dissolució per cada mil habitants: 0,8. 

Els van seguir Andalusia, Astúries, Illes Balears i Castella-la-Manxa, amb 0,7 demandes per cada mil habitants, que coincideix amb la mitjana estatal. La taxa més baixa de demandes de dissolució es va registrar a Castella i Lleó, amb 0,5. 

Modificació de mesures 

Tots els procediments de modificació de mesures, matrimonials i no matrimonials, varen presentar importants increments en el primer trimestre de 2017 a nivell estatal. 

A les Balears es varen iniciar 112 procediments de modificació de mesures matrimonials consensuades, un 31,8 per cent més que en el mateix trimestre de l'any anterior; i 211 de modificació de mesures no consensuades, amb un increment del 5,0 per cent. 

Quant als procediments de guàrdia, custòdia i aliments de fills no matrimonials, es varen registrar 169 demandes de modificació de mesures consensuades, un 19 per cent més que en el primer trimestre de 2016; i 227 demandes de modificació de mesures no consensuades, la qual cosa representa un augment interanual del 14,1 per cent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Clar que si, fa mes de 3 anys

El Matrimoni no és cap altra cosa que un contracte. Si una de les parts incompleix les clàusules estipulades, o ambdúes no volen continuar més a la societat, es disol i punt.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris