algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

STEI: «Les ATE han estat forçades a signar, amb presses, una modificació contractual»

L’STEI Intersindical critica que les Auxiliars Tècniques Educatives (ATE) hagin estat «forçades» a signar «amb presses» una modificació contractual.

L'STEI Intersindical critica que les Auxiliars Tècniques Educatives (ATE) hagin estat «forçades» a signar «amb presses» una modificació contractual que les «obligarà» a triar entre vacances i incorporació acompassada al centre educatiu.

«Funció Pública incompleix el compromís que va adquirir amb el Comitè Intercentres de fer arribar aquestes propostes individuals de millora contractual primer als representants dels treballadors», han denunciat des de la Intersindical. En aquest sentit assenyalen que des que va entrar el Govern dels Acords pel Canvi, ha manifestat la seva voluntat de millorar les condicions de feina de les ATE fixes discontínues a temps parcial.

«No ha estat fins al dia 15 de maig de 2017 que l'Administració ha fet la primera proposta per escrit al Comitè Intercentres», lamenten. I han assenyalat que en aquesta proposta es va revelar que, a banda de l'increment de jornada i horari, hi havia tota una sèrie de «condicions ocultes» (entre les quals, a parer de l'STEI Intersindical, imposar com a període de vacances el temps en què la professional hauria d'estar preparant i tancant el curs escolar).

«Només USO i STEI Intersindical hi varen presentar objeccions i ens abstenguérem en la votació»

L'STEI ha manifestat que Funció Pública, al cap d'uns dies, «es va adonar que, amb la nova figura contractual de fix periòdic que preveia la primera proposta» hi podia haver problemes a l'hora de cobrar la prestació per desocupació durant els mesos de juliol i agost. Per això, consideren, varen haver de presentar una segona proposta que es va aprovar al Comitè Intercentres del 9 de juny. «Només USO i STEI Intersindical hi varen presentar objeccions, i aquests dos sindicats ens vàrem abstenir en la votació», han aclarit. En aquesta sessió del Comitè, la Intersindical ha explicat que l'Administració es «comprometé» fer arribar el model de proposta individual de modificació de contracte, «primer de tot», a la part social.

És per això que han considerat que només «les presses derivades de no haver fet la feina a temps» poden explicar que avui les ATE fixes discontínues hagin rebut una «proposta condicions», sota l'advertiment verbal en moltes ocasions, que s'havia de retornar signada el mateix dia. «Aquesta proposta no explica el que recull l'Acord en relació a les vacances i els dies de lliure disposició», afirmen.

Amb tot, l'STEI Intersindical recorda que les ATE són «l'únic col·lectiu que fa feina per a l'Administració de la CAIB dins un centre educatiu que no està contractat de cap a cap d'any».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Palma, fa mes de 3 anys

Hauriem de poder saber la veritat, pareix una noticia sesgada que no més recull una part de que passa

Valoració:5menosmas
Per meu, fa mes de 3 anys

Abans de publicar, s'hauria de contrastar la informació.

Valoració:4menosmas
Per piu, fa mes de 3 anys

Quan STEI-i fa unes declaracions d'aquest tipus, no més crec la meitat, es normal que vulguin manipular i tergiversar lo que realment passa.

Valoració:5menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

Aquest comunicat, no diu tota la veritat o le diu a mitges en funció dels interessos del STEI-i
En una primera votació, CCOO, també es va abstendre i va canviar el vot quan va forçar un altre reunió on es van canviar alguns aspectes clau, com garantir vacances i dies de lliure disposició. Una vagada garantit i consta en acta, aquesta qüestió. CCOO va canviar a vot favorable, davant el que és a totes llums una millora pel col·lectiu contractat en precari, fins a diu d'avui.
Passar de tenir contractes de 5 hores i 9 mesos, a tenir 7'5 hores i 10 mesos, per CCOO, es millorar, i no més és un altre passa de les moltes que queden per fer, com es arribar a aconseguir el 12 mesos.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris