muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

GOB: «El manteniment de l’aparcament d’es Trenc eclipsa la fita en matèria de protecció de la biodiversitat»

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha lamentat que el manteniment de l'aparcament en ple Parc Natural Es Trenc-Salobrar de Campos.

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) ha lamentat que el manteniment de l'aparcament en ple Parc Natural es Trenc-Salobrar de Campos «eclipsa la gran fita de legislatura quant a protecció de la biodiversitat». «Seguim sense entendre l'entesa entre MÉS, PSIB i PP per permetre el manteniment d'un dels impactes ambientals més importants d'es Trenc, una mesura que tendrà un important cost ambiental i a la llarga també econòmic per les implicacions en la gestió del parc», han lamentat.

Així mateix, l'entitat ecologista ha mostrat la seva satisfacció perquè s'hagi acomplert a la determinació de la Llei 1/1991 d'espais naturals (LEN), en ser l'únic espai que quedava pendent de protecció entre els set que apareixen en la disposició addicional tercera de la LEN. «Els diferents interessos que existeixen a la zona, sumats a un Ajuntament des de sempre gens partidari de la protecció, han complicat moltíssim arribar a la fita d'avui», han manifestat.

GOB: «La declaració amb una figura de màxima protecció era inexcusable»

El GOB ha defensat que la declaració amb una figura de màxima protecció era «inexcusable» atès que en el seu conjunt l'espai és «ecològicament, geològicament i paisatgísticament extraordinari». Per això, han considerat «molt important» el pas realitzat aquest dimarts, que estableix una protecció superior a la qual fins ara tenia la zona, impossibilita el desenvolupament de determinats projectes i estableix un punt d'inici per a la recuperació i gestió de l'espai sobre la base del futur Pla d'Ordenació de Recursos Naturals que s'haurà d'aprovar en el termini d'un any.


«Confiam que, més enllà de la declaració, el Parc es pugui començar a gestionar immediatament i això vol dir disposar dels mitjans humans i materials imprescindibles», han exposat des de l'entitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume Pons, fa mes de 3 anys

Tenc entès que es reduirà el tamany de l'aparcament a la meitat

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

És grandot aquest aparcament, totalment impropi d'un espai natural pretesament protegit. A ses Salines d'Eivissa sa cosa està pitjor, naturalment

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris