nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El Constitucional espanyol tomba tres articles de la Llei d’avaluació d’impacte ambiental

Conselleria de Medi Ambient.

El Tribunal Constitucional espanyol ha suspès tres articles de la Llei d'avaluació d'impacte ambiental de les Balears (AIA), que es deriva de l'admissió a tràmit, de manera automàtica, de la impugnació que en va fer el Consell de Ministres, el mes de maig i que el Govern va qualificar de «centralista i burocratitzant».

Segons expliquen des del Govern, l'article 9.4 de la llei, sobre plans i programes exclosos d'avaluació ambiental, eximia determinats projectes d'aquest tràmit «si consistien a augmentar el nivell de protecció, com els canvis de classificació de sòl urbà a rústic». De fet, el mateix Partit Popular ha recordat el president de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears, Antoni Alorda, va esmenar la Llei per ampliar la llista d'excepcions durant la tramitació parlamentària «i ara ho impugna i suspèn, mantenint un doble discurs diferent aquí i a Madrid».

Alorda: «Per a l’Estat espanyol no es tracta d’un problema ambiental, sinó de sobirania»

«La Directiva europea», ha insistit Alorda, per evitar «fer feina debades i burocratitzar la tramitació preveu que la normativa exclogui d'avaluació alguns plans perquè ja s'entén que no tendran efectes desfavorables, per evitar burocratitzar la tramitació». En canvi, diu Alorda, com l'Estat espanyol no ha previst això «en la legislació bàsica, conclou que a les Balears no es pot fer». «Per a l'Estat espanyol no es tracta d'un problema ambiental, sinó de sobirania», ha dit.

Els altres articles suspesos són el 26.2, de nul·litat del projecte en cas que El Govern espanyol no ho sotmeti a consulta de la Comunitat Autònoma i el 33.1, sobre tramitacions de legalització. Després que el Tribunal espanyol hagi suspès aquests tres articles s'obre un període d'al·legacions en el qual el Govern es podrà pronunciar sobre aquesta suspensió.

Així, Alorda lamenta que l'Estat espanyol no hagi obert converses amb les comunitats autònomes sobre la modificació de la Llei d'avaluació d'impacte ambiental estatal que està tramitant.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per remigio III, fa mes de 3 anys

«Per a l'Estat espanyol no es tracta d'un problema ambiental, sinó de sobirania» Exacte. Mostrar qui mana. Segurament us està marcant el camí català.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris