algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Aliança Mar Blava: «És un deliri que el Govern espanyol rebutgi la PL de protecció del Mediterrani»

134074

L'Aliança Mar Blava ha qualificat d'«autèntic deliri» la postura del Govern espanyol en relació a la Proposició de Llei per protegir el Mediterrani enfront de les prospeccions. Segons han explicat des de l'entitat, l'Aliança és «conscient» que aquesta Proposició de Llei proposa la protecció de les aigües de la Mediterrània i que la jurisdicció sobre aquestes recau dins el marc competencial de l'Estat espanyol.

El passat 18 de gener, Aliança Mar Blava, en un acte celebrat al Parlament, va plantejar a tots els grups que assumissin com a seva l'esmentada Proposició de Llei i la tramitessin conforme s'estableix en la Constitució i en el reglament de les Corts Generals.

«Són doncs les Corts Generals l'única cambra que pot legislar sobre matèries de competència de l'Estat, on s'ha d'aprovar aquesta PL, i aquest és precisament el procediment que s'ha seguit», han explicat.

Mar Blava ha dit que «és completament absurd» que el Govern afirmi que la PL «està viciada d'inconstitucionalitat, per ser extraterritorial i envair la competència estatal sobre el mar territorial sense empara Estatutari o competencial». A més, l'entitat ha mostrat la seva sorpresa pel fet que en l'informe del Ministeri de Foment, com en el del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, «es cometi reiteradament l'error de considerar que aquesta PL és merament una norma autonòmica , de manera que es critica que la Comunitat Autònoma de les Balears s'excedeixi en el seu àmbit competencial en pretendre la Proposta abastar tot el mar Mediterrani sobre el qual l'Estat espanyol exerceixi jurisdicció».

Mar Blava ha reiterat que el Govern espanyol s'equivoca quan considera que la PL persegueix una «prohibició genèrica d'una activitat» ja que el que aquesta PL pretén és la protecció de la Mediterrània amb l'exclusió d'una activitat «perjudicial». «L'únic que fa és excloure un determinat territori de la realització de determinades activitats d'alt impacte», han dit. Finalment, el citat «innegable interès estratègic» que argumenta el Ministeri per mantenir les activitats d'alt impacte a la Mediterrània derivades de les prospeccions d'hidrocarburs «no està justificat», han recalcat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 3 anys

Els deliris dels governants d'Espanya son, els que sempra l'han enfonsada, ¡ ay! si ens poguessem auto-governar sense haver d'anar a plorar a Madrit, on els valents diputats i senadors del PP "defensen lo nostro".
"Bravo" per Kosserra & Palmer S.A.
República, i que cada regió-estat defensi els seus iinteressos i cultura, a la M. Madrit que s'aprofitan de tots i més allá on son blans, ja sabeu ; herbes molles..........

Valoració:0menosmas
Per L corredor de la magror, fa mes de 3 anys

Els messrtaris menyspreen el Mediterrani i als mediterranis.I ela menyspreen tant, que faran elbCorredor Mediterrani passant per La Manxa i per Castella i Aragó.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris