muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Pràcticament tots els municipis de Mallorca aposten per la promoció del vehicle elèctric

Un total de 40 municipis de Mallorca ja s'han sumat al conveni amb la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat i el Consell de Mallorca per col·laborar en la promoció del vehicle elèctric. Segons ha explicat la Conselleria, la passada setmana signaren el conveni Alaró, Alcúdia, Algaida, Andratx, Artà, Banyalbufar, Binissalem, Búger, Bunyola, Campanet, Consell, Felanitx, Inca, Lloret, Llubí, Mancor de la Vall, Muro, Palma, Petra, Porreres, Puigpunyent, Sant Joan, Sant Llorenç, Santa Margalida, Santa Maria, Ses Salines, Sineu, Son Cervera, Valldemossa i Vilafranca de Bonany.

A més, anteriorment, ja ho havien signat els de Pollença, Santanyí, Selva, Deià, Costitx, Lloseta, Santa Eugènia, Llucmajor, Esporles i Escorca. A Menorca i a Eivissa ja s'han signat convenis similars amb els respectius Consells insulars. Aquests convenis -un per cada municipi- regulen la participació de cadascuna de les parts per coordinar un procés d'integració de tots els elements necessaris per promocionar a l'illa l'ús dels vehicles elèctrics i beneficiar als usuaris.

Mesures per fomentar-ho

Entre les mesures que s'adoptaran, la Conselleria ha destacat que s'implanti un sistema de gestió centralitzat que permetrà la interoperativitat de la xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Amb aquest sistema, qualsevol usuari podrà utilitzar qualsevol punt de recàrrega, independentment del gestor de càrrega que ho gestioni. Els vehicles amb el distintiu Melib podran gaudir dels avantatges d'aquesta plataforma que, a més, disposarà d'una versió per a dispositius mòbils a fi de facilitar al màxim les gestions derivades de la càrrega.

A més, la Conselleria durà a terme tasques de promoció i divulgació en nom de totes les institucions signatàries per fomentar l'ús del vehicle elèctric amb la finalitat d'implicar sectors amb un major nombre representatiu de vehicles, com les empreses de lloguer de cotxes o els operadors turístics.

També ha obert la línia de subvencions per punts de càrrega de vehicle elèctric - 600.000 euros per a les Balears, dels quals 365.000 euros per a Mallorca. Es podrien instal·lar fins a 70 nous punts de recàrrega a Mallorca, on actualment hi ha uns 150 punts.

Respecte als ajuntaments, a més d'integrar els seus punts de recàrrega al sistema Melib, es comprometen que el subministrament que s'ofereix en aquests punts sigui gratuït, almenys durant un període mínim de dos anys explicant des de la data de signatura del conveni. Una altra dels avantatges que oferiran els ajuntaments als vehicles elèctrics serà la gratuïtat de l'aparcament d'aquests cotxes a les zones ORA; així com bonificacions fiscals en l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i als aparcaments municipals.

Per la seva banda, el Consell es compromet a integrar els seus punts de recàrrega pública a la xarxa i també desenvoluparà tasques de divulgació a fi de donar la màxima difusió a aquesta experiència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa mes de 3 anys

Ya era buena hora

Valoració:0menosmas
Per Miquel Àngel, fa mes de 3 anys

Jo ja fa dos anys que vaig fer el canvi al vehicle elèctric, llavors només hi havia uns 40 punts de càrrega. Ara ja són uns 150, i si se'n posen 70 més la cosa estarà molt bé.

Les Balears són un territori perfecte pel vehicles elèctrics. I podrien ser perfectament el mitja de transport de la gran majoria d'habitants.

L'autonomia del Renalt Zoe és ara de 300-400km i prest arribaran al mercat espanyol cotxes de fins a 600km d'autonomia. Amb el cotxe també regalen la instal·lació d'un punt de càrrega per a la cotxeria de l'usuari. El que fa que cada matí el cotxe estigui a punt per a fer un llarg viatge, si és necessari.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris