algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

L'STEI exigeix la «progressivitat» del procés de normalització del català a la UIB

Proves de selectivitat.

L'STEI Intersindical ha exigit la «progressivitat» del procés de normalització del català a la Universitat de les Illes Balears i, per tant, ha demanat que es «retirin» les noves instruccions i es continuï amb les de l'any passat. Per tot això, des de l'STEI han volgut expressar, igualment, el seu suport als professors que han renunciat a formar part dels tribunals de selectivitat.

En aquest sentit, des de la Intersindical han assenyalat que la normalització del català forma part de les responsabilitats estatutàries que té el Govern de les Illes Balears, responsabilitat que, tal com han explicat, dóna resposta al «sentiment majoritari del poble de les Illes Balears que vol veure la llengua i la cultura de les illes en igualtat plena». Des de l'STEI han recordat que l'alumnat sempre ha triat «voluntàriament» amb quina llengua contestar els exàmens de selectivitat -en català o en castellà- i que, fins aleshores, l'opció majoritària ha estat sempre contestar en català. Tant és així, han afirmat, que fins i tot havia augmentat el nombre de joves que triava l'opció d'examen en català.

L'STEI Intersindical ha criticat que ara el partit polític Ciudadanos pretén posar bastons a les rodes de la normalització de la llengua a les Illes Balears i crear així un problema «on no hi és». Igualment denuncien que el Secretari d'Estat per l'Educació hagi pressionat el rector de la UIB i el Conseller per fer canvis en les instruccions que es donen al professorat en aquest punt. «Sembla que la comissió mixta formada per la universitat i la conselleria hagi pres aquesta decisió sense que, un tema com aquest, hagi passat per la Comissió de Política Lingüística de la UIB», han lamentat.

Per tot això, L'STEI Intersindical exigeix que es retirin les noves instruccions que afecten les proves que comencen aquest dimarts i que se substitueixin «per les que han funcionat bé fins ara i estan consensuades i acceptades per tothom». Així mateix, reafirmen el seu suport als professors que renuncien a formar part dels tribunals de les proves de selectivitat i adverteixen que aquest fet podria provocar un «caos» a causa d'un canvi «injustificat i inadmissible» a les proves de selectivitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesc, fa mes de 3 anys

Uns estudiants incapaços de veure que és normal que els enunciats de les preguntes d'un examen siguin en la llengua pròpia del territori on fan la prova no mereixen arribar a la Universitat. Volen imposar la llengua forastera -per tant, fora del seu domini lingüístic- damunt la llibertat del nostre poble de viure en la llengua del país plenament normalitzada.

Valoració:-1menosmas
Per Català, únic idioma oficial, fa mes de 3 anys

Una altra conseqüència de la imposició de la cooficialitat de l'espanyol.

Valoració:-1menosmas
Per Enhorabona, fa mes de 3 anys

Enhorabona Joan Crespí i Ferrer, Pere Palou i Mas, Jaume S. Sabater i Garau, Jaume Sastre i Font. Actituds com aquesta són les que mantenen la dignitat del nostre poble.

Valoració:-1menosmas
Per I ja som a mitjan legislatura!, fa mes de 3 anys

El Govern es preocupa molt per tots aquells qui no poden sofrir el nostre idioma. Basta veure com IB3 el fa prescindible emetent pel·lícules en foraster; també pel·lícules en català que permeten, però, substituir-lo pel castellà; bilingüisme en general; etc. Per altra banda, encara estam esperant la recepció de TV3, Esport3 i Catalunya Informació.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris