nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

STEI: «El Govern opta per la publicitat corporativa en lloc de per la comunicació pública transparent»

Aquest dilluns, la presidenta del Govern ha anunciat que les Balears tendran 7.750 places d'empleats públics en tres anys; la major «macro-oposició», segons ha dit, «de la història». Concretament, es crearan 4.500 places en Salut, 3.000 places en Educació i 250 serveis generals. La intenció, ha explicat Cladera, és reduir en tres anys la taxa d'interins, que actualment està en el 42 %, al 8 %.

No obstant això, l'STEI Intersindical s'ha volgut pronunciar sobre aquest anunci aquest dimarts. «Ahir es va consumar un despropòsit comunicatiu de proporcions incontrolades al Govern de les Illes Balears», ha afirmat el sindicat.

En un comunicat expliquen que «el departament de Comunicació del GOIB va anunciar per terra, mar i aire que s’havia reunit en sessió extraordinària la Mesa General de l’Empleat Públic, presidida per Francina Armengol, per convocar “la major convocatòria d’oposicions de la història a les Illes Balears.” Per rematar-ho, Més per Mallorca anunciava a les xarxes socials “4500 noves places a sanitat, 3000 noves places a educació, 250 noves places a serveis generals”». Des de l'STEI sentencien: «Són tres mentides».

Segons el sindicat, ahir no es va reunir la Mesa General de l'Empleat Públic. «El que va fer Presidència és organitzar una posada en escena per validar amb una foto els marges estrets que imposa el Projecte de llei de pressuposts presentat pel Govern de l’Estat del PP. Un Projecte de pressuposts que ha estat rebutjat per una Proposició no de llei al Parlament balear amb el vot dels partits que donen suport a Francina Armengol. Així l'STEI repta públicament el Govern a mostrar la convocatòria d’aquesta pressumpta sessió extraordinària de la Mesa General de l’Empleat Públic».

En segon lloc, com explica el sindicat, ahir no es varen convocar oposicions. «Hi ha un camí molt llarg a recórrer dins cadascun dels tres sectors per arribar a les convocatòries. S’han d’aprovar les ofertes públiques corresponents i s’han de negociar les bases generals i específiques de cada cos, escala i especialitat. És d’una irresponsabilitat suprema anunciar que convoques oposicions quan saps que hi ha milers de persones que estudien a l’espera de saber data certa».

I, per acabar, l'STEI explica que no hi ha cap plaça nova. «Les places que, en un futur, sortiran a oposicions, actualment estan ocupades per interins. Per tant, no suposa incrementar els recursos humans que el Govern de les Illes Balears destina a garantir els drets i prestar els serveis que són de la seva competència (mesura prohibida expressament pel Projecte de llei de pressuposts de l’Estat). És més, sembla que el Govern vol obviar la realitat de les persones que ocupen aquestes places, en moltes ocasions des de fa més de cinc anys».

Tot això s’agreuja, afirma l'STEI, «si tenim present que l’article 19.dos del Projecte de llei de pressuposts generals de l’Estat preveu acomiadar els interins als tres anys. De fet, l’article 19 és el que ha rebut més esmenes en el tràmit parlamentari: la foto d’ahir, per tant, és una foto en precari».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris