nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Exigeixen la «rectificació immediata» per part de la DG de Salut Pública per comentaris sobre producció ecològica

Twitter @DuesVoltesIB3

El Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) han volgut mostrar «el nostre gran malestar per les declaracions realitzades sobre la producció ecològica al programa Dues Voltes d’IB3 Televisió emès el dia 16/05/2017 especialment en el cas de la Directora General de Salut Pública i Participació, Maria José Ramos, pel càrrec que ocupa».

El programa, dedicat a analitzar què menjam i quins hàbits hauríem de canviar, va comptar amb les intervencions de Maria Ramos, la directora general de Salut Pública, de la nutricionista Selena Borrachero, del president d'AMIPA del CEIP Alaró Bartomeu Noguera i de la psicòloga Mariona Fuster.

Des del CBPAE expliquen: «Ens preocupa que una alt càrrec de l’Administració Autonòmica tengui un desconeixement tan gros de la producció ecològica i la seva regulació», en referència a les declaracions que va fer Ramos al programa Dues Voltes. «És una hipòtesi que els aliments ecològics no tenguin pesticides; moltes coses es venen com a ecològiques i no ho són o encara que no s’esquitxi la planta, la terra té pesticides» són alguns dels comentaris que «posen en dubte l’autenticitat i credibilitat de la certificació ecològica, i per tant, de la tasca que realitza el CBPAE».

El Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica recorden que:

- La certificació ecològica i el control de la producció ecològica està regulada per la Unió Europea, i l’aplicació d’aquest reglament és igual a tots els països europeus

- El Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE), és l’òrgan encarregat de la certificació dels productes agroalimentaris ecològics al territori de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Es tracta d’un òrgan col·legiat i desconcentrat de la Conselleria competent en matèria d’agricultura, que n’és l’Autoritat Competent

- Si es detecta en un determinat producte, algun incompliment del Reglament Europeu en producció ecològica, és tasca del CBPAE no permetre que aquest arribi al mercat amb la denominació “Ecològic”.

Per tot això i «per a restablir l’honor i credibilitat dels treballadors del CBPAE, així com també dels productors, elaboradors i comerços inscrits al CBPAE, demanam una rectificació immediata per part de la Directora General de Salut Pública i Participació per aquestes declaracions tan desafortunades», han comunicat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep del Toro, fa mes de 3 anys

Per molt ofesos q vos trobeu, sabeu tant be com la senyora de salut, que les aigues de mallorca son plenes de dioxines i pesticides. tot aixo passa al menjar. Des de el punt de vista mèdic la clau esta en la resistencia del teu adn a l'accio carcinogenica. Apart de aixo, alguns aliments estan mes vigilats q altres

Valoració:4menosmas
Per Miquel Adrover, fa mes de 3 anys

Quina vergonya i quins comentaris més desafortunats. Vol llevar credibilitat als productors ecològics o què?

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris