lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Medi Ambient confirma 219 casos de ‘Xylella fastidiosa' a les Balears

Xylella fastidiosa.

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha informat aquest dimarts que fins avui s'han confirmat 219 positius de 'Xylella fastidiosa' a les Balears. El bacteri afecta totes les Illes menys Formentera, on s'han analitzat 30 mostres sense que s'hagi manifestat la infecció, segons ha indicat la Conselleria.

Del total de positius confirmats, 139 corresponen a Mallorca, 59 a Eivissa i 21 a Menorca. Així mateix, 85 ja han estat eliminats, 91 ja s'han notificat al propietari per procedir a la seva eliminació i 43 estan en tràmit de notificar-se.

A Mallorca els positius s'han donat en deu oliveres, quaranta-sis ametllers, cinquanta-tres ullastres, catorze polígales, tres cirerers, una prunera, sis romanís, un baladre, dos exemplars d'espígol arrissat, una estepa negra, una mimosa i una parra de vinya d'una parcel·la d'autoconsum de raïm de taula, fora de les explotacions de vinificació, a Sant Llorenç des Cardassar. En tots els casos en què es coneix la subespècie del bacteri, a Mallorca, és del tipus 'fastidiosa' i 'multiplex'.

D'altra banda, a Menorca els positius s'han detectat en tres oliveres, 15 ullastres i tres polígales, en aquest cas de la subespècie 'multiplex'. Finalment, a Eivissa la presència del bacteri s'ha confirmat en una mimosa, un espígol, dos espígols arrissats, tres baladres, 36 oliveres, 15 ullastres i una polígala, totes de la subespècie 'pauca'.

En total, des que a l'octubre del 2016 es confirmés el primer positiu de la plaga a Mallorca, s'han pres i analitzat 937 mostres a l'illa, mentre que a Eivissa han estat 277 i a Menorca 43.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris