cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

«Voy a hacer las clases en castellano porque me han dicho que las haga en castellano...»

«Voy a hacer las clases en castellano porque me han dicho que las haga en castellano...» aquesta és la justificació d'una professora d'un curs anomenat FIOP. No va ser l'única que no ho va fer en la llengua pròpia de Balears. De fet, només n'hi hagué una de professora (la del mòdul d'informàtica), en tot el curs, que ho fes en català. I això que els cursos són per accedir a feines on el català és requisit.

El FIOP és un programa que organitza cada any l'EBAP (Escola Balear d'Administració Pública) per afavorir la inserció de persones amb major o menor grau de discapacitat dins les administracions públiques autonòmiques. L'EBAP depèn de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, la titular de la qual és la socialista Catalina Cladera, i el gerent és Fernando Monar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 3 anys

I no seria lo mes guapo que cadascun xerri aixi com vulgui.

Valoració:14menosmas
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-Ja o he comentad en áltres ocasiòns la única soluciò es parlar-lis sempre en català peti qui peti. - El problema no el tenen els castellanoparlans sino que el tenim noltros que no sabem aguantar la pressiò quan tenim devant una persona que nos parle am castellá i nos es més cómodo canviár d´idioma .- D´aquesta manera pareix que quedem més alliberats i el espíritu del guerrero ya descansa.- (Que burros que arribem a ser)

Valoració:10menosmas
Per Emigrante, fa mes de 3 anys

@unaperaqui:

dinos por favor, que "solución ja " propones para los que hablan idioma español en los patios de las escuelas?

Valoració:0menosmas
Per antoni donat, fa mes de 3 anys

Massa butaques encara estan ocupades per PPerros castellans. Fora ja!

Valoració:8menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 3 anys

Exacte, com han dit més a baix, solucions ja! Fa 30 anys que escolt cançons, lleis de normalització, declaracions d'intencions... i que continuam igual. Classes en castellà a la UIB quan l'assignatura diu que està en català (al revés no passa mai, ves per on!), castellà als patis de les escoles de secundària, a les mateixes aules on en teoria l'assignatura és en català, els alumnes no dominen prou la llengua catalana (no l'utilitzen còmodament, ergo no la dominen)... A l'escoleta municipal de Peguera fa pocs anys la directora va dir a una professora "aquí nada en esta lengua" (referint-se al català, clar)...i un seguit de coses, inclosa aquesta notícia. És una vergonya, els nostres drets pareixen l'estora de la porta, ja està be!

Valoració:8menosmas
Per peremateo, fa mes de 3 anys

el govern ha de buscar sol·lucions a aquestes presumptes discrimininacions lingüistíques dels autòctons

Valoració:5menosmas
Per s, fa mes de 3 anys

cada dia els espanyols, especialment els peninsulars que no s´integren culturalment a l´illa, s´enfonsen més i més en un estat de profunda ignorància, incultura i molta molta malevolència. Hem fet el que hem pogut per integrar-los i oferir-los cultura, i ho han rebutjat. També són despreciats a tot europa, per maleducats¡ m´ho contava un venecià i també un lisboeta... Fins i tot a n´aquests dos països parlen castellà, creient que els entenen per ser una llengues romàniques......i quan els dius que millor anglès si no parlen castellà més a poc a poc canvien l´humor.

Valoració:5menosmas
Per Pere Mateu, fa mes de 3 anys

Solucions ja

Valoració:3menosmas
Per Cucala, fa mes de 3 anys

Castilla els espera. Que hi vagin.

"Castilla miserable
ayer dominadora
envuelta en tus andrajos
desprecias cuanto ignoras."

Antonio Machado.

Valoració:5menosmas
Per Emigrante, fa mes de 3 anys

Una profesora ha dicho que alguien le ha dicho ...

La noticia es que se dictan en España, cursos en idioma español.

Buen artículo para acentuar el victimismo.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris