bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Comença el servei d'autobusos entre l'aeroport i diversos pobles de Mallorca

132862

El nou servei de busos interurbans que connecta l’aeroport de Palma amb diferents municipis de l’illa comença a rodar. El servei s’identifica com l’Aerotib.

La posada en marxa de les línies de l’Aerotib serà escalonada, començarà el servei amb les línies a Peguera i Magaluf i les que uneixen l’aeroport amb la zona de Can Picafort, Platja de Muro i Alcúdia.

El calendari de posada en marxa de les línies és el següent:
A11: Peguera – Magaluf – Aeroport (inici 3 de maig)
A32: Can Picafort – Platja de Muro / Alcúdia – Aeroport (inici 3 de maig)
A42: Cala Bona – Cala Millor – Aeroport (inici 1 de juny)
A51: Cala d’Or – s’Arenal de Llucmajor – Aeroport (inici 15 de juny).

L’objectiu d’aquestes noves línies de transport interurbà és oferir un servei de transport públic de qualitat tant per als turistes que arriben a Son Sant Joan com per als residents i treballadors per tal de facilitar els seus desplaçaments a l’aeroport.

L'Aerotib respon a la demanda creixent del turista que planifica el seu viatge per Internet i que opta pel transport públic, i, també a la «necessitat d'oferir un servei d’autobús regular fins a l’aeroport als residents, sense transbordaments a Palma».

D’aquesta manera, l’Aerotib connecta els principals nuclis residencials amb l’aeroport: Inca, Manacor, Llucmajor, Campos, Santanyí, Alcúdia, Son Caliu, Porto Cristo, Montuïri i Vilafranca (els dos darrers sota demanda).

Segons expliquen des de TIB, «el servei Aerotib està plenament integrat dins la xarxa de transport regular del TIB a Mallorca». Així doncs, els usuaris habituals poden usar la targeta intermodal i gaudir dels descomptes que aquesta ofereix i també de l’ús dels abonaments T20 i T40.

El preu del bitllet senzill d'aquetes línies oscil·la entre els 5 euros i els 12 euros en funció de la destinació.

Es preveu que més de 330.000 usuaris utilitzin les noves línies durant aquesta temporada d’estiu. Les línies Aerotib seguiran operatives durant l’hivern, i ajustaran els horaris i els itineraris en funció de l’evolució que hagi tingut el servei durant el període de maig a octubre.

Les noves dàrsenes dels busos Aerotib a l’aeroport s’emmarquen dins del projecte d’AENA de reordenació de la zona del servei de transport regular on actualment ja opera l’EMT de Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jordi, fa mes de 3 anys

Ara anam!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris