algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Registrats nivells elevats d'ozó a dos punts de Palma i un a Maó

132612

Les Balears han registrat aquests últims dies, sense entrar en un nivell d'alerta que obligui a prendre mesures, elevats nivells d'ozó a dues estacions de mesurament de Palma (la del Parc Bit i la de Sant Joan de Déu) i a una de Maó, segons han informat des del Govern.

Els nivells assolits (sobre els 180 micrograms per metre cúbic) no suposen cap nivell d'alerta (que es fixaria en els 240 micrograms per metre cúbic), però sí duen a fer recomanacions com evitar les activitats d'alt esforç als afores de les ciutats entre migdia i mitjanit (especialment en el cas de menors i persones amb problemes respiratoris) i evitar l'ús de vehicles privats a motor.

La situació no ha obligat en cap moment a imposar cap tipus de mesura, sinó que es tracta de simples recomanacions.

Segons expliquen, la situació ha millorat en les estacions de Sant Joan de Déu i en la de Maó, que han baixat ja del nivell de 180 micrograms per metre cúbic, mentre que continua el mateix nivell a la del Parc Bit.

Segons expliquen, la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha posat a disposició dels municipis que ho desitgin la possibilitat de tirar endavant, conjuntament, plans de millora de la qualitat de l'aire, seguint l'exemple del que es farà a Palma.

Així, detallen que són plans que integren un diagnòstic de la situació i articulen actuacions, per exemple en matèria de mobilitat, que han d'incidir en la disminució de les emissions contaminants i, per tant, en la millora de la qualitat de l'aire.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris