algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El 'Buenia massutii' és la nova espècie de peix que s'ha trobat al fons marí de les Balears

Buenia Massutii

Els científics han descobert una nova espècie de peix a les Balears, es tracta d'un petit gòbid denominat 'Buenia massutii', que fou descobert a una gran profunditat i entre les algues vermelles que envolten les Balears.

Científics del Museu d'Història Natural de Rijeka (Croàcia), del Centre Oceanogràfic de Balears de l'Institut Español d'Oceanografia (IEO) i de la Bavarian State Collection of Zoology (Alemanya) s'han encarregat de descriure la nova espècie, segons ha informat l'IEO.
Els exemplars d'aquesta nova espècie, la descripció de la qual publica la revista «Zootaxa», es capturaren en aigües de les Balears durant les campanyes de recerca oceanogràfica «DRAGONSAL0914» i «MEDITS», en les quals s'estudiaren les comunitats dels fons i els recursos explotats per la pesquera d'arrossegament de Mallorca i Menorca, mitjançant la recollida de mostres amb diferents tècniques.

La descripció de la nova espècie, que ha tengut en compte tant la caracterització morfològica com genètica, s'ha realitzat a partir de prop de 40 individus capturats a les zones del canal de Menorca, i nord i sud de Mallorca.

Segons han informat aquesta petita espècie que, generalment no arriba a superar els 3 centímetres de longitud, va aparèixer a algunes mostres recollides entre 50 i 70 metres de profunditat, enterrat d'arena gruixada i tapada per comunitats d'algues vermelles com maërl i Peyssonnelia, on s'alimenten de petites preses.

Així, ja són tres les espècies de gòbids pertanyents al gènere Buenia: Buenia affinis, Buenia jeffreysii i, ara, Buenia massutii, que ha estat batejada en honor a Enric Massutí, investigador del Centre Oceanogràfic de les Balears de l'IEO, pel seu impuls a l'estudi dels hàbitats bentònics en els fons de les aigües balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris